Vodja akcije: <span>Martin Prosen</span>

Čistilna akcija 2023, Ilirska Bistrica

Ruševci tudi v četrto zasledujemo naše taborniške zakone! Tokrat smo se odzvali klicu vseh dvanajstih in jih združili v čistilni akciji. Na pomoč so nam priskočile številne organizacije, vrtci, šole, gimnazija, zavodi, društva, krajevne skupnosti, podjetja in seveda naša občina. Hvala vsem, ki ste sodelovali z nami!

Preberi več

“70 litrov za 70 let”, Dom na Vidmu 2023

RUŠEVCI SMO 20. MARCA DAROVALI KRI.

Osmi izmed dvanajstih taborniških zakonov pravi, da je tabornik plemenit. Težko bi našli plemenitejše dejanje, kot je darovanje nečesa svojega zato, da pomagamo drugemu. V luči praznovanja sedemdesete obletnice taborništva pri nas, smo se tako Ruševci odločili, da bo naš prvi izmed mnogih dogodkov – krvodajalska akcija.

Preberi več

70 krogov za 70 let, Hrib svobode 2023

RUŠEVCI V ENI URI DO MURSKE SOBOTE IN NAZAJ

Preteklo nedeljo smo taborniki Rodu snežniških ruševcev izvedli drugo dejanje izmed serije dogodkov, s katerimi bomo obeležili praznovanje naše sedemdesete obletnice obstoja. Po krvodajalski akciji, ki smo jo pretekli ponedeljek izvedli skupaj z Rdečim križem Ilirska Bistrica in Zavodom za transfuzijsko medicino, smo bili tokrat rekreativno aktivni na Hribu svobode.

Preberi več