Taborjenje 2022

Letošnje bo taborjenje potekalo v Geršičih, v občini Metlika. Začne se v nedeljo, 10. 7., in zaključi v nedeljo, 17. 7. Za prevoz na taborni prostor bo poskrbljeno, podrobnejše informacije vam bodo sporočili vodniki. Za prevoz s tabornega prostora pa prosimo starše, saj bomo letošnje taborjenje zaključili z Dnevom odprtih šotorov.

Preberi več

Taborniški feštival, Ljubljana 2022

Kljub temu, da se je letošnji Taborniški feštival (kot vsak drugi poprej) začel ob 10. uri, smo Ruševci že bili prisotni in prisebni ob 7. 30. Takrat smo se namreč zbrali na železniški postaji Pivka, od koder smo pričeli pot z vlakom.

Preberi več

Razpis (in prijave): GG zimovanje 2022

Letošnje zimovanje bo nekaj posebnega, saj ni namenjeno samo gozdovnikom in gozdovnicam, ampak tudi vsem starejšim. Tema oz. projekt zimovanja bo namreč kitati ter znanje orientacije ter znanje drugih veščin. Ker si želimo prevetriti tradicionalno akcijo in narediti nekaj zares
taborniškega – z vidika znanja in pristopa, upamo, da bomo združeni v čim večjem številu pokazali, da zmoremo. Prepričani, da je to lahko motivacijski dogodek za vse člane, računamo na čim več prijavljenih, starejših od 12 let (2009 letnik dalje).

Preberi več

Zlata puščica, Ljubljana 2021

V soboto, 2.10.2021, se je na strelišču Koseze v Ljubljani odvijalo lokostrelsko tekmovanje, ki smo se ga, kot veleva naša taborniška tradicija, udeležili tudi Ruševci.

Preberi več