70 krogov za 70 let

V letošnjem letu taborniki Rodu snežniških ruševcev obeležujemo svojo sedemdeseto obletnico delovanja. Nabor dogodkov, ki jih bomo izvedli ob našem visokem jubileju je pester. Kot ena izmed prvih akcij bo rekreativno – zabavna akcija, ki smo ji nadeli pomenljivo ime “70 krogov za 70 let”. 

Preberi več

70 litrov za 70 let

V ponedeljek, 20. marca 2023, med 7. in 13. uro vas vabimo na krvodajalsko akcijo, ki jo organizira Rdeči križ Ilirska Bistrica. Tam pa bo tudi naš rod, ki zbira 70 litrov za 70 let.

Preberi več

iScout, Ilirska Bistrica 2023

Že takoj ob začetku letošnjega taborniškega leta smo si prvo soboto v marcu rezervirali, saj smo vedeli, da se bomo takrat udeležili mednarodnega tekmovanja iScout.

Preberi več

GG zimovanje, Črni dol 2023

Z željo po zimski pravljici smo se člani družine gozdovnikov in gozdovnic na vikend od 24. do 26. februarja 2023 na mesto v Planico odpravili v Črni dol.

Preberi več

Taborjenje, Geršiči 2022

Prišel je konec šole, s tem pa tudi težko pričakovano taborjenje. Lanska poletna pravljica se je odvijala v Geršičih, ki so v naslednjih dneh postali naš dom.

Preberi več

Pomoč za Ukrajino, Ilirska Bistrica 2022

V marcu smo med 10. in 19. skupaj z Rdečim križem, Karitasom ter občinsko Civilno zaščito v naši občini zbirali sredstva za pomoč Ukrajini. Ruševci smo pomagali pri prevzemu materialne pomoči ter sestavljanju zloženih škatel na palete. 

Preberi več