Taborjenje

 DRUŠTVO TABORNIKOV

ROD SNEŽNIŠKIH RUŠEVCEV

Bazoviška cesta 8

6250 Ilirska Bistrica

info@rusevci.si; www.rusevci.si

TABORJENJE 2023

Taborjenje predstavlja vrhunec taborniškega leta, ko v stiku z naravo zaživimo pravo taborniško življenje. Dni, ki jih preživimo skupaj, nam vedno ostanejo v lepem spominu, saj nam taborjenje omogoča, da sklenemo nove prijateljske vezi in poglobimo stare, okusimo samostojnost, se preizkusimo v taborniških veščinah, ki smo jih pridobili čez leto, in jih nadgradimo z novimi znanji ter se preizkusimo v raznoraznih izzivih taborniškega programa v varnem, sproščenem in zabavnem okolju, ki ga od jutra do večera oznanja taborniška pesem.

Letos bomo šotore postavili v kraju Kočevska reka ob Reškem jezeru. Sledijo informacije o samem taborjenju in prijavah, ki so ključnega pomena tudi za naše priprave na taborjenje, zato vas prosimo, da nam pridete naproti in prijavite svojega otroka v zastavljenih datumih, če namerava nekaj poletnih dni preživeti v taborniški družbi.

Letošnje taborjenje bo potekalo v Kočevski reki, v občini Kočevje. Začne se v nedeljo, 9. 7., in zaključi za starostno skupino medvedkov in čebelic (MČ) v nedeljo, 16. 7., ter za gozdovnike in gozdovnice (GG) v torek, 18. 7. Za prevoz na taborni prostor bo poskrbljeno, podrobnejše informacije vam bodo sporočili vodniki. Za prevoz starejših članov (GG) s tabornega prostora bo poskrbljeno, za prevoz mlajših članov (MČ) s tabornega prostora pa prosimo starše (več informacij prejmete naknadno.
Pogoji za udeležbo na taboru so poravnana članarina in tabornina, udeležba na vodovih sestankih, aktivnostih in ustrezno pridobljeno znanje. Dopuščamo si možnost, da v primeru neaktivne udeležbe otrok tekom leta zavrnemo udeležbo na taboru.

Vodstvo taborjenja sestavljajo: Lea Morano (starešina tabora), Aron Montani (taborovodja), Špela Kresevič Frank (programovodja) ter ostali vodniki in osebje.

Cena in plačilo taborjenja:
Letos bomo taborjenje ponovno izvedli v 2 terminih, in sicer skupno 8-dnevno taborjenje (7 noči), namenjeno vsem članom rodu, in dodatna 2 dni tabora (2 noči) namenjena vsem starejšim članom (GG, PP+). Tako se vrednosti tabornin za člane MČ družine in člane GG družine razlikujeta. Tabornino MČ družine smo na pram tabornine leta 2022 dvignili za 7 %, zaradi vsesplošno zvišanih cen osnovnih potrebščin, kljub temu da gre za enako časovno obdobje (lani smo taborjenje izvedli v skrajšani obliki zaradi nacionalnega tabora Zlet 2022).
Tabornino članov GG družine pa še zaradi dodatnih nekaj dni tabora zvišujemo za 22 %.
Tabornina znaša:
– 150 € za MČ-je
– 180 € za GG-je
– 120 € za PP-je, RR-je in Grče (starejši izvajajo okrnjen program, saj pomagajo pri izvedbi taborjenja).
Nujno je, da imate vsi pred taborjenjem poravnano članarino.
Družinski popust: Prvi član plača polno ceno, vsak naslednji pa 10 € manj, torej 140 € člani
MČ družine in 170 € člani GG družine.

Razpis še ni dokončen in se lahko še spremeni.

Nujno je, da imate vsi pred taborjenjem poravnano članarino.
Družinski popust: Prvi član plača polno ceno, vsak naslednji pa 10 € manj, torej 140 € člani
MČ družine in 170 € člani GG družine.

Razpis še ni dokončen in se lahko še spremeni.

Možnost plačila na obroke: Tabornino je mogoče poravnati v več obrokih, pri čemer je pomembno, da je tabornina poravnana do začetka taborjenja, 9. 7.
– Prvi obrok: 90 € do 11. 6. 2023
– Drugi obrok: 60 € za MČ člane, 90 € za GG člane do 9. 7. 2023.
Prijav brez plačanih obeh obrokov ne bomo upoštevali.
Podatki za nakazilo: zgledujte se po spodnjem primeru, sprememba je le pri referenčni
številki, kjer napišite: 00 23 – št. člana.

Podatki za nakazilo:

Koda namena: 0THR

Namen plačila: TABORJENJE – IME OTROKA

Prejemnik: SI56101000029071380; Rod snežniških ruševcev, Bazoviška 8, 6250 Ilirska Bistrica

Referenca: 00 23 – št. člana

 

Tudi letos bomo sprejemali prijave tako kot lani preko elektronskih prijavnic. Izpolnite jo lahko na naši spletni strani (rusevci.si/taborjenje) od 5. maja naprej. Prijava postane veljavna ob podpisu natisnjene prijavnice, ki jo dobite na sestanku za starše. Poleg spletnih prijav puščamo še drugo možnost, in sicer prijave na dan sestanka za starše (9. 6. 2023).
Več o plačilu tabornine, programu taborjenja in dodatne informacije boste izvedeli na sestanku za starše, ki bo letos potekal v petek, 9. junija 2023, ob 18.00 v taborniškem domu. Na sestanku vas bo čakala prijavnica, ki ste jo izpolnili preko spletnega obrazca. (Če ste se odločili za neelektronsko možnost, boste prijavnico dobili, izpolnili in oddali na ta dan.) Udeležba na sestanku je obvezna za vse starše, katerih otroci se bodo udeležili taborjenja.

Letos vse prijave zbiramo do 9. junija 2023 (drugih prijav ne bo). V primeru odpovedi prijave do 26. 6. vam vplačani denar vrnemo v celoti, pri odjavi po tem
datumu del denarja, v višini nastalih stroškov (cca. 75 % tabornine), obdržimo. V primeru nesporočene neudeležbe tabornine ne vrnemo.
Kot vsako leto tudi letos omogočamo znižano ceno tabornine za člane iz socialno ogroženih družin. Ker je naša želja, da omogočimo nepozabno dogodivščino vsem našim članom, nas prosim kontaktirajte, da najdemo ugodno rešitev (Lea – 040 622 206).

Izpolnite prijavnico in jo pridite podpisati na sestanek za starše 9. junija 2023.

 

Ostala pojasnila najdete v Informacijah o taborjenju. Če vas zanima kaj, česar ne najdete ne v razpisu ne v informacijah, prosimo, stopite v stik z vodnikom svojega otroka, s starešino taborjenja, Leo Morano (040 622 206, lea.morano@rusevci.si), ali nam pišite na e-pošto: info@rusevci.si.
Na taborjenju bomo dosegljivi na telefonski številki 040 622 206. Zaradi slabega signala priporočamo, da nam pošljete sporočilo po golobu pismonoši ali pa nam pošljite SMS.