Kronika: Čistilna akcija 2023, Ilirska Bistrica

Ruševci tudi v četrto zasledujemo naše taborniške zakone! Tokrat smo se odzvali klicu vseh dvanajstih in jih združili v čistilni akciji. Na pomoč so nam priskočile številne organizacije, vrtci, šole, gimnazija, zavodi, društva, krajevne skupnosti, podjetja in seveda naša občina. Hvala vsem, ki ste sodelovali z nami!

Kot tretja v nizu akcij je bila na vrsti čistilna akcija, ki smo jo izvedli v tesnem sodelovanju z občino Ilirska Bistrica in Javnim podjetjem Komunala Ilirska Bistrica d.o.o. Zbrali smo se v soboto, 15. aprila ob 08:00 na parkirišču za občinsko stavbo. Po kratkem pozdravnem govoru župana in podelitvi sponzorskega bona našega zvestega partnerja – podjetja Irbis d.o.o., smo izvedli kratek uvod v akcijo in se podali – v akcijo!

Ruševci smo pretežno čistili naše mesto, ki smo ga razdelili na osem odjemnih mest. Na ta mesta smo cel dan vestno prinašali zbran odpad iz narave, odpadke smo seveda ločevali na mešan komunalni odpad in embalažo. Zaradi poslabšanja vremena smo se odločili akcijo, ki naj bi prvotno trajala do enih, nekoliko skrajšati, tako smo se na okrepčilo podali kakšno uro prej. Ob tem bi se radi zahvalili gostoljubnosti in prijaznosti osebja iz Hiše Primc. Veseli smo bili tudi izdatne pomoči ekipe iz Parka Škocjanskih jam in podjetja IPIL d.o.o.

Zelo nas veseli, da se je akcije udeležila tako pisana in številna množica naših članov vseh generacij, pa tudi lepo število ilirskobistričanov – kljub nekoliko slabši vremenski napovedi. Potrudili se bomo, da se tudi prihodnje letno srečamo ob isti priložnosti! Do takrat pa želimo, da bi se vsi skupaj potrudili ohranjati naše okolje čisto in prijetno. Naj naš trud ne bo zaman!

Taborniški pozdrav!

Ruševci

 

FOTO: Tadej Morano