Kronika: Glas Svobodne Jelovice, Škofja Loka 2020

Najpogumnejša skupina starejših GG-jev se je odločila da si upa in se bo podala na Glas Svobodne Jelovice ter pokazala, da se znajo orientirat in se ne vedno zgubijo na progi. Tako smo jih podprli in se odpravili v Škofjo Loko.

Moramo priznati, da jim Topotesti niso šli ravno najbolje, ampak to je najverjetneje zato, ker jih je dovolj že v šoli in so jim pri tabornikih že čisto odveč. To pa jim vsekakor ni zbilo morale, ampak je le še bolj podkrepilo njihovo voljo in zagnanost. Ko je prišel čas, da se
odpravijo na progo, so že vsi nestrpno čakali in bili v nizkem štartu. Na progi so dokazali, da se znajo odlično orientirat in v najkrajšem času poiskati največ kontrolnih točk. Tudi znanje prve pomoči je brezhibno. Celotno progo so pretekli, kar je sicer rezultiralo s polomljenim kompasom, saj so bile nekatere poti kar strme. Sploh, če si hotel ubrati bližnjico. Vsekakor pa se je to na koncu obrestovalo, saj so zasedli odlično drugo mesto in domov prinesli lep pokal. Praktične nagrade pa so si fer, kot vsi pravi taborniki, razdelili med seboj brez problemov.