Vodja akcije: <span>Barbara Škrlj</span>

27. TOTeM, Ilirska Bistrica 2023

Na prvi vikend v mesecu septembru Ruševci tradicionalno organiziramo TOTeM – Taborniško odbojkarsko tekmovanje na mivki. Tudi letos smo se od poletja poslovili v taborniški družbi, in sicer tokrat že 27. leto zapored.

Preberi več

Svetovni skavtski jamboree, Južna Koreja 2023

Svetovni skavtski jamboree je mednarodno srečanje mladih skavtov. Letošnji je že 25. leto po vrsti potekal med 1. in 12. avgustom 2023 v Saemangeumu, s strani organizacije Zveze tabornikov Južne Koreje.

Preberi več

Državni mnogoboj, Ilirska Bistrica 2023

Po nekaj letnem premoru se je v Ilirsko Bistrico vrnil taborniški državni mnogoboj, ki so ga letos, v sklopu praznovanja 70 let delovanja društva, organizirali taborniki iz Rodu snežniških ruševcev. Domačini smo postali državni prvaki v dveh kategorijah (v kategorijah medvedki in čebelice ter mlajši gozdovniki, v eni (mlajši gozdovniki) pa smo zasedli tretje mesto.

Preberi več

iScout, Ilirska Bistrica 2023

Že takoj ob začetku letošnjega taborniškega leta smo si prvo soboto v marcu rezervirali, saj smo vedeli, da se bomo takrat udeležili mednarodnega tekmovanja iScout.

Preberi več

iScout, Ilirska Bistrica 2022

Ko se mesec februar preobrne v marec ruševci vemo, da je čas za priprave na zdaj že tradicionalno svetovno popotovanje. Letos se je namreč zbrala zdaj že izkušena četrta odprava popotnikov in popotnic, raziskovalcev in raziskovalk (oboji tokrat tudi v pravem pomenu slovenskega knjižnega jezika ne le v skladu s taborniškim žargonom) ter grč.

Preberi več