Kronika: Taborniški feštival

V soboto, 23. 4. 2016, smo se članice voda Tug tub odpravile na vodov izlet. Preživele smo ga v družbi vseh taborniških rodov iz Slovenije, na taborniškem Feštivalu.

Ob 6.55 smo se dobile pred taborniškim domom, od koder so nas starši odpeljali na železniško postajo Pivka. Od tam smo se z vlakom odpeljale v Ljubljano. Z vsemi ostalimi taborniki smo se zbrali na Prešernovem trgu, kjer se je zabava že začela, Neža pa je dobila novega prijatelja iz Tajvana in se z njim pogovorila o nastanku Berlinskega zidu.

S povorko polno tabornikov smo se odpravile v park Tivoli. Tu smo dobile zemljevide in si začele ogledovati stojnice polne smeha in dobre volje. Nekaj časa smo preživele v družbi psov, z loki in puščicami smo poskušale počiti čim več balonov, streljale smo s katapulti, igrale smo taborniške vislice, švedski šah in celo packman­a brez računalnika. Mukoma smo izdelale psa iz balona in na zemljevidu Slovenije označile naš rod. Pridobile smo tudi nekaj novega znanja, na sploh pa se zelo zabavale in preživele prekrasen dan.

Prireditev se je zaključila ob 14.00 in z vlakom smo se odpeljale nazaj v Pivko. Tam nas je pričakal avtobus, s katerim smo prispele domov.

Lea Morano