Kronika: Seminar za taborna vodstva

Te zanima, kako lahko organizacija taborjenja potekala kot po maslu? Že veš, kaj vse se skriva za pravno odgovornostjo? Želiš dobiti nove ideje za atraktiven program za taboreče? Veš kako poskrbeti za varnost taborečih in kako zagotoviti dobre odnose med vodstvom in taborečimi, kako postavljati pravila in kako smiselno uporabljati vzgojne ukrepe?

Tudi ruševsko taborjenje se vse bolj bliža, tako da je organizacijo le-tega že v polnem teku, in da bi bila naša taborjenja še boljša, smo se Ruševci udeležili dveh izmed treh modulov, ki jih je organizirala Zveza. V torek, 7. 3., je Vojko Vičič (Vičo) predaval o nalogah starešine taborjenja, Miha Mohorko pa o pravni odgovornosti. V sredo, 8. 3., je Blaž Zupančič govoril o programu na taborjenju (na tem modulu Ruševci, žal, nismo bili prisotni). V četrtek, 9. 3., pa se je seminar zaključil z “debato”, ki jo je vodila Barbara Žgavec na temo discipline in odnosi med taborečimi; z Janom Pelozo, pa smo se pogovarjali o alkoholu (in tobaku).

Izobraževanje je bilo zanimivo in koristno predvsem zato, ker smo taborniki iz različnih koncev Slovenije znova delili različne prakse reševanja problemov in s tem obogatili tudi svoje izkušnje.