Kronika: Področni mnogoboj, Ilirska Bistrica 2014

Mirno! Stali smo v zboru in z nasmehom na obrazu čakali, da se področni mnogoboj 2014 za območje JPNprične.

Mojstri taborniških veščin smo se letos (17. in 18. maja) zbrali v Ilirski Bistrici, kjer domuje Rod snežniških ruševcev – RSR. Vreme na sobotno jutro pri nas ni bilo ravno zavidljivo. A to nam ni prišlo do živega. Še posebej ne Medvedkom in čebelicam ter nekaj Murenčkom. ki so nam dali vedeti, da z njimi ni šale.

Šotor in ogenj so postavljali kakor za šalo, ovire premagovali z levo roko ter druge veščine opravljali z zaprtimi očmi. In na koncu so skoraj vsi dosegli zaslužen ZELO USPEŠEN rezultat.

V nedeljo pa so se preizkusili še Gozdovniki in gozdovnice. Tudi ti nas niso razočarali in s svojim delom ter trudom dokazali, da na mladih svet stoji. Še posebno velik M, pa si zaslužijo vodi, ki so dosegli prvo mesto v svoji kategoriji. Pa saj jih ni potrebno naštevati, jih boste že še spoznali na državnem mnogoboju.

Ja, vreme nam ni bilo ravno naklonjeno. A naše veselje in energija je priklicala sonce, ki je odgnalo oblake in posušilo vse sledi dežja. Taborniška himna, pa je še dolgo po zboru odzvanjala med nami in za dva dni v mesto prinesla dobro voljo ter kup mladih, ki poznajo prave vrednote. Nova prijateljstva so sklenjena, oprema pospravljena, nove pohvale že krasijo taborniške domove, sedaj pa le še vaja ali dve in zopet akcija. Na Državnem mnogoboju 2014 pokažimo česa smo zmožni. Voljno! Zdravo!