Kronika: Kuhanje in čiščenje taborniške MČ4, 2016

Letos smo se vodniki dogovorili, da je vsak mesec en vod zadolžen za čiščenje taborniške, in temu nismo mogli ubežati niti Picerijski specjalci.

Da smo združili prijetno s koristnim, smo tisti dan tudi veliko kuhali in jedli, namreč opravljali smo zahteve za veščino kuharskega začetnika. Pripravili smo okusno korenčkovo juho, pašto z mletim mesom in tiramisu (o številu jajc raje ne bi). Ko je bilo tej osnovni potrebi zadoščeno, smo se lahko lotili samoaktualizacije, čiščenja taborniške. Pri tem nam je pomagal sesalec – končno se je enkrat prikazal! V resnici nam je bolj nagajal kot pomagal, saj je metal ven varovalke, ampak nismo se dali in taborniško očistili tudi v neidealni svetlobi. Potem smo šli še malo raziskovat park in ugotovili, da so ledene ploskve zanimiva stvar za metanje ob tla. Fotografije.