Vodja akcije: <span>Saša Ternovec</span>

Bičikleta žur, Izola 2018

Da si takoj razjasnimo, to vsekakor ni nikakršna kolesarska dirka, je Bičikleta žur. Žurka z bicikli, po izolsko »na lagano«, čeprav smo hitro ugotovili, da je to le taborniško pojmovanje žura. Netaborniške ekipe, tako imenovani rekreativci, so za seboj puščali le prah in tabornike.

Vse se je začelo 5. 5. 201 v idiličnem bistriškem podnebju, dežju in megli. Kolesa so bila že na strehi, pripravljena na prve obmorske vzpone in padce. Ni nam ostalo drugega, kot da se Stari mački in Mjehke riti podamo na Žurko. Izola nas je na srečo presenetila s sončnim in toplim jutrom. Tu nas je pričakala tretja ekipa RSR-ja, Diaspora. V polni zasedbi smo na kolesa pripeli štartne številke in se spopadli z novimi izzivi.

Preberi več

Gastro rally 2014

DOK CETINA TEĆE UVIK ĆE NAS BITI…

Kot že nekaj let zapovrstjo, smo se Grče »Stari mački« v navezi s Reško »Ribljo mafijo« udeležili druženja z ostalimi taborniki na gastro prezentaciji in rallyu v Omišu, prelepem mestu Dalmacije od 10. do 12. oktobra. “Pusti pusti modu in Hajde da ludujemo ove noči” sta bile dve pesmi, ki sta bili nekako povezovalna nit celotnega druženja. V sproščenem vzdušju taborniških oblačil smo zastopali ruševske barve, v kar se da najboljšem izdanju. Kot znamo, z nasmehom in prijaznostjo, ter pozitivnim duhom do taborništva smo “ludovali”. Poleg ogleda večine znamenitosti mesta Omiš smo v osrčje dalmatinske kulture prispevali delček avtohtone Bistriške kulinarike. S pomočjo starih tabornikov, polnih izkušenj v pripravi hrane, smo pripravili joto, obogateno z mesnimi dobrotami. Kot dodatek smo našo mizo okrasili tudi z suhomesnatimi dobrotami Reških predstavnikov in pecivom iz domačih pečic. Premalo bi bilo črnila, s katerim bi lahko opisal vse prijetne utrinke druženja. Dejstvo ostaja samo eno, PUSTI MODU I LUDUJMO… Iz druženja s prijatelji taborniki bivše Jugoslavije smo prispeli nazaj v Slovenijo polni vtisov, pa tudi idej za naša bodoča druženja. Samo namig: Karaoke povezujejo staro in mlado…

Smučanje v Bohinju 2013

Tudi to zimo smo se PP-ji in grče z družinami odpravili na zimsko smuko v zasnežen Bohinj. Kot ponavadi, je bil za to rezerviran zadnji vikend v januarju, 25.-27. 1. Pričarali smo si čudovite tri dni smučanja, sankanja, bordanja, plavanja, druženja, zabave, petja … Vzdušje je bilo enkratno, da o hrani izpod rok kuharice Ane ne govorimo. Naslednje leto – ponovi vajo 🙂

Taborenje, Koromačno 2012

Letošnje taborjenje je bilo prav posebno – posebna je bila lokacija (hrvaška Istra), posebno je bilo vodstvo (pridružilo se nam je veliko grč), posebni so bili tudi udeleženci (vsak po svoje, seveda). Začelo se je z enodnevno prehodnico, 6. julija, in sicer v Koromačnem, natančneje v kampu Tunarica.

Preberi več

Bičikleta žur 2012

V soboto, 5. 5. 2012, smo se 3 ruševske ekipe odpravile s kolesi na obalo, natančneje v Izolo, kjer so tamkajšnji taborniki ponovno pripravili orientacijsko tekmovanje s kolesi – Bičikleta žur. Posebnost tega tekmovanja je tudi v tem, da je odprto tudi za vse rekreativne ekipe, ne pa samo taborniške. V več starostnih kategorijah smo se pomerili v različnih znanjih (od prve pomoči, do polnjenja in flikanja zračnic in tudi nekaj bolj šaljivih nalog) in v samo progi, ki je potekala vse do Strunjana, skozi vasi nad Izolo in nazaj na štartno mesto v Jagodju. Dve ekipi sta bili na tekmovanju zelo uspešni, ekipa Kalibr890 v kategoriji mlajših je osvojila tretje mesto, ekipa Stari mački, v kategoriji starejših pa drugo mesto.

Kotlič 2012

Tekmovanje v kuhanju golaža je namenjeno druženju petih odredov iz Reke ter njihovim prijateljem tabornikom in izvidžačem iz Hrvaške. Poleg petih reških rodov smo tudi na letošnjem že 7. Tekmovanju po vrsti sodelovali Bistričani – 6 grč (Frenk in Slavica Prelec, Saša Ternovec, Ines ter Aleksander in Romana Morano).

Smučanje v Bohinju 2012

Letos se je nekaj več kot 30 RR-jev ter grč z družinami zbralo na tradicionalnem smučanju v Bohinju. Kljub slabemu vremenu se nismo odpovedali smučanju, bordanju in sankanju. Po napornem dnevu smo si privoščili sprostitev v Vodnem parku Bohinj, kjer smo uživali v plavanju, spuščanju po toboganu, tunkanju, plezanju, savnanju… Večere pa smo zaključili v prijetni družbi ob igranju družabnih iger in prepevanju pesmi.

Gastro Relli 2011

Gastro Relli je srečanje grč iz celotne Hrvaške. Bistvo srečanja je druženje in astronomski užitki ob okušanju domačih dobrot. V petek je v programu prihod vseh udeležencev, večerja, nastanitev in druženje do jutranjih ur. V soboto se vsi udeleženci odpravijo po zajtrku na orientacijo, ki poteka po okoliških krajih in je namenjena spoznavanju običajev in kulture, seveda hrane in pijače ne manjka. Popoldne okoli 17 ure, ko se vrnejo iz orientacije pa se začne priprava večerje, vsaka skupina pripravi neko po možnosti jed iz njihovega kraja. Po 20. uri se začne pokušina in ocenjevanje hrane ter ples do jutra. V nedeljo se po zajtrku gre še na skupno kosilo in na razglasitev rezultatov. Letošnjo ekipo so sestavljale bistrške grče (7): Saša Ternovec – Trnovc, Ines, Edo Kirn, Slavica in Frenk Prelec, Leon Rolih in Korado ter grče iz Rijeke. Ime ekipe: Ribja mafija in stari mački.

Bičikleta žur 2011

Bičikleta žur – taborniško rekreativnega kolesarskega tekmovanja so se v letu 2011 udeležile 3 rodove ekipe, ki so se vse uvrstile v zlato sredino. Ekipa Stari mački – Trnovc, Korado in Gorišek Ekipa Bistrški fantje: Edo Kirn, Marko Kirn in Marko Kišta Ekipa hitri kolesarji: Aleš pipan, Borut Benigar in Tomaž Bubnič

Skladišče v novi podobi

V soboto 2. aprila se je 13 pogumnih Ruševcev zbralo pred skladiščem, da bi le tega malo spravili v red. Akcija je potekala brez večjih težav in zapletov, saj jim je skladišče uspelo pospraviti v enem samem dnevu. En velik M (MMMMMMMMMMM) za skladiščnika in njegove pomagače.