Taborjenje

Taborjenje je vrhunec taborniškega leta, saj predstavlja približno 10-dnevno bivanje v naravi brez staršev, kjer je najpomembnejše druženje z vrstniki, prilagajanje, skromnost ter zadovoljstvo s tem, kar nam je podarila mati narava. Poteka na povsem drugačen način kot večina drugih dni v letu, kar je zelo pomembno, kajti končno si lahko spočijemo od vsakodnevnih obveznosti in hitenja ... Tako člani kot vodstvo se naučijo sobivati z naravo, uporabiti naučena znanja, pridobivati nova. Vsak vod preživi vsaj eno noč izven tabora, kjer si člani z vodnikom sami pripravijo prenočišče, zakurijo ogenj ter skuhajo obrok. Vsi skupaj in vsak posebej sodelujejo pri opravilih v taboru (pomivanje posode, pospravljanje, čiščenje, odnašanje smeti ...). Grče ter PP-ji se na taborjenje odpravijo že prej na takoimenovano predhodnico, kjer postavijo tabor. Kasneje se jim pridružijo še člani s svojimi vodniki in tako skupaj izkusijo pravo taborjenje!

Letošnje taborjenje bo potekalo v Čezsoči, v občini Bovec. Začelo se bo v torek, 10. 7., in zaključilo v četrtek, 19. 7.
Več informacij in razpis najdete tukaj. Če se želite na taborjenje prijaviti, počakajte do 1. maja, izpolnite elektronsko prijavnico in jo pridite podpisat v taborniško 26. 5. ob 18.00. Če se z e-prijavami ne ujamete, lahko svojega otroka pridete prijavit v živo na prej navedeni termin, kjer boste prijavnico izpolnili, podpisali in oddali.