Taborjenje

 DRUŠTVO TABORNIKOV

ROD SNEŽNIŠKIH RUŠEVCEV

Bazoviška cesta 8

6250 Ilirska Bistrica

info@rusevci.si; www.rusevci.si

 

Taborjenje 2021, Ratečevo Brdo

 

Razpis za taborjenje 2021

 

Letos smo imeli zaradi še vedno trajajoče situacije nekaj izzivov z odločanjem, kako daleč od doma naj gremo. Odločili smo se za kraj v naši občini, in sicer Ratečevo Brdo. Čeprav še čakamo uradno potrditev pristojnih, predvidevamo, da bomo taborjenje izvedli na podoben način, kot smo ga lani, saj je to vsako leto 10 nepozabnih dni, ki jih ob nenehnem učenju in zabavi preživimo skupaj v naravi. Sledijo informacije o samem taborjenju in prijavah, ki so ključnega pomena tudi za naše priprave na taborjenje, zato vas prosimo, da nam pridete naproti in prijavite svojega otroka, če namerava nekaj dni poleti preživeti v taborniški družbi. Mi pa vas bomo sproti obveščali o odločitvah in samih spremembah.

Taborjenje predstavlja vrhunec taborniškega leta, kjer člani preizkusijo pridobljena taborniška znanja, osvojijo nova znanja in veščine, stkejo močna prijateljstva, okusijo samostojnost in se naučijo sobivati z naravo.

Letošnje taborjenje bo potekalo na Ratečevem Brdu, v občini Ilirska Bistrica. Začne se v nedeljo,11. 7., in zaključi za medvedke in čebelice (MČ) v nedeljo, 18. 7., ter za gozdovnike in gozdovnice in starejše v torek, 20. 7. Za prevoz v bližino tabornega prostora in z njega bomo prosili starše oz. se bomo na prostor odpravili peš. Podrobnejše informacije vam bodo sporočili vodniki.

Pogoji za udeležbo na taboru so poravnana članarina in tabornina, udeležba na vodovih sestankih, aktivnostih in ustrezno pridobljeno znanje. Dopuščamo si možnost, da v primeru neaktivne udeležbe otrok tekom leta zavrnemo udeležbo na taboru.

Vodstvo taborjenja sestavljajo: Neža M. Slosar (starešina tabora), Lea Morano (programovodja), Barbara Škrlj (taborovodja) ter ostali vodniki in osebje.

Cena in plačilo taborjenja

Letos gremo na taborjenje sami, kar pomeni pričakovano manjše število udeležencev in zato ohranjamo (kljub neorganiziranemu prevozu na in z taborjenja) enako ceno. Prejšnje leto si tudi nismo upali načrtovati celodnevnega izleta z avtobusom, za kar upamo, da nam bo letos uspelo, za kar je predviden nekoliko višji strošek. Tabornino smo prilagodili številu dnevov na taborjenju.

Tabornina znaša: 

– 125 € za MČ-je,

– 135 € za GG-je,

– 85 € za PP-je, RR-je in Grče (starejši izvajajo okrnjen program, saj pomagajo pri izvedbi taborjenja). Nujno je, da imate vsi pred taborjenjem poravnano članarino.

Družinski popust: Prvi član plača polno ceno, vsak naslednji pa 10 € manj.

Možnost plačila na obroke: Tabornino je mogoče poravnati v več obrokih, pri čemer je pomembno, da do začetka taborjenja, 11. 7., plačate vsaj 60 €, preostanek pa najkasneje do 20. 9. Prijav brez plačanega prvega obroka ne bomo upoštevali.

Podatki za nakazilo: zgledujte se po spodnjem primeru, sprememba je le pri referenčni številki, kjer napišite: 00 21 – št. člana.

Tudi letos bomo sprejemali prijave tako kot lani preko elektronskih prijavnic. Izpolnite jo lahko na naši spletni strani (rusevci.si/taborjenje) od 3. junija naprej. Prijava postane veljavna ob podpisu natisnjene prijavnice, ki jo dobite na sestanku za starše. Poleg spletnih prijav puščamo še drugo možnost, in sicer prijave na dan sestanka za starše (18. 6. 2021).
Več o plačilu tabornine, programu taborjenja in dodatne informacije boste izvedeli na sestanku za starše, ki bo letos potekal v petek, 18. junija 2021, ob 19.00 v taborniškem domu. Do takrat računamo, da bomo vedeli, kakšni ukrepi za preprečevanje širjenja bolezni covid-19 bodo veljali. 

Na sestanku vas bo čakala prijavnica, ki ste jo izpolnili preko spletnega obrazca. (Če ste se odločili za neelektronsko možnost, boste prijavnico dobili, izpolnili in oddali na ta dan.) Udeležba na sestanku je obvezna za vse starše, katerih otroci se bodo udeležili taborjenja.

Letos vse prijave zbiramo do 18. junija 2021 (drugih prijav ne bo).

V primeru odpovedi prijave do 27. 6. vam vplačani denar vrnemo v celoti, pri odjavi po tem datumu del denarja, v višini nastalih stroškov (cca. 75 % tabornine), obdržimo. V primeru nesporočene neudeležbe tabornine ne vrnemo.

Kot vsako leto tudi letos omogočamo znižano ceno tabornine za člane iz socialno ogroženih družin. Ker je naša želja, da omogočimo nepozabno dogodivščino vsem našim članom, nas prosim kontaktirajte, da najdemo ugodno rešitev (Neža 040 727 430)

Izpolnite prijavnico in jo pridite podpisati na sestanek za starše 18. junija 2021.