Taborjenje

 DRUŠTVO TABORNIKOV

ROD SNEŽNIŠKIH RUŠEVCEV

Bazoviška cesta 8

6250 Ilirska Bistrica

info@rusevci.si; www.rusevci.si

 

Taborjenje 2022, Geršiči

Razpis za taborjenje 2022

Taborjenje predstavlja vrhunec taborniškega leta, ko v stiku z naravo zaživimo pravo taborniško življenje. Dni, ki jih preživimo skupaj, nam vedno ostanejo v lepem spominu, saj nam taborjenje omogoča, da sklenemo nove prijateljske vezi in poglobimo stare, okusimo samostojnost, se preizkusimo v taborniških veščinah, ki smo jih pridobili čez leto, in jih nadgradimo z novimi znanji ter se preizkusimo v raznoraznih izzivih taborniškega programa v varnem, sproščenem in zabavnem okolju, ki ga od jutra do večera oznanja taborniška pesem. Letos bomo šotore postavili v kraju Geršiči ob reki Lahinji. Sledijo informacije o samem taborjenju in prijavah, ki so ključnega pomena tudi za naše priprave na taborjenje, zato vas prosimo, da nam pridete naproti in prijavite svojega otroka, če namerava nekaj poletnih dni preživeti v taborniški družbi.

Letošnje bo taborjenje potekalo v Geršičih, v občini Metlika. Začne se v nedeljo, 10. 7., in zaključi v nedeljo, 17. 7. Za prevoz na taborni prostor bo poskrbljeno, podrobnejše informacije vam bodo sporočili vodniki. Za prevoz s tabornega prostora pa prosimo starše, saj bomo letošnje taborjenje zaključili z Dnevom odprtih šotorov.

Dan odprtih šotorov bo novost letošnjega taborjenja, in sicer bo potekal 17.7.2022, na zadnji dan taborjenja. Vabljeni ste vsi starši in ostali družinski člani prijavljenih na taborjenje, da se nam pridružite na taborniškem pikniku, kjer vam bo vodstvo tabora z otroki predstavilo, kako je izgledal dan na taborjenju in vam omogočilo, da se še sami preizkusite v taborniškem programu. Podrobnejše informacije vam bodo sporočili vodniki.

Pogoji za udeležbo na taboru so poravnana članarina in tabornina, udeležba na vodovih sestankih, aktivnostih in ustrezno pridobljeno znanje. Dopuščamo si možnost, da v primeru neaktivne udeležbe otrok tekom leta zavrnemo udeležbo na taboru.

Vodstvo taborjenja sestavljajo: Neža M. Slosar in Lea Morano (starešini tabora), Aron Montani (taborovodja), Jerica Štemberger (programovodja) ter ostali vodniki in osebje.

Cena in plačilo taborjenja:
Letošnje poletje poleg rodovega taborjenja poteka Zlet (taborjenje na nacionalni ravni), kar je tudi vzrok, da letošnje taborjenje poteka 7 dni, saj pričakujemo manjšo udeležbo s strani starejših taborniških članov, gozdovnic in gozdovnikov, katerim je Zlet namenjen. Zaradi nekaj
manjšega števila udeležencev in izvedbe taborjenja izven domače občine, kar zahteva dodaten prevoz udeležencev in opreme, ter želje po izvedbi kvalitetnega programa, tako tabornine ne znižujemo, oziroma jo zvišujemo za približno 10%.

Tabornina znaša:
140 € za MČ-je in GG-je
100 € za PP-je, RR-je in Grče (starejši izvajajo okrnjen program, saj pomagajo pri izvedbi taborjenja).

Nujno je, da imate vsi pred taborjenjem poravnano članarino.

Družinski popust: Prvi član plača polno ceno, vsak naslednji pa 10 € manj, torej 130 €.
Možnost plačila na obroke: Tabornino je mogoče poravnati v več obrokih, pri čemer je pomembno, da do začetka taborjenja, 10. 7., plačate vsaj 70 €, preostanek pa najkasneje do 19. 9. Prijav brez plačanega prvega obroka ne bomo upoštevali.

Podatki za nakazilo:

Koda namena: 0THR

Namen plačila: TABORJENJE – IME OTROKA

Prejemnik: SI56101000029071380; Rod snežniških ruševcev, Bazoviška 8, 6250 Ilirska Bistrica

Referenca: 00 22 – št. člana

Tudi letos bomo sprejemali prijave tako kot lani preko elektronskih prijavnic. Izpolnite jo lahko na naši spletni strani (rusevci.si/taborjenje) od 13. junija naprej. Prijava postane veljavna ob podpisu natisnjene prijavnice, ki jo dobite na sestanku za starše. Poleg spletnih prijav puščamo še drugo možnost, in sicer prijave na dan sestanka za starše (17. 6. 2022).
Več o plačilu tabornine, programu taborjenja in dodatne informacije boste izvedeli na sestanku za starše, ki bo letos potekal v petek, 17. junija 2022, ob 18.00 v taborniškem domu.

Na sestanku vas bo čakala prijavnica, ki ste jo izpolnili preko spletnega obrazca. (Če ste se odločili za neelektronsko možnost, boste prijavnico dobili, izpolnili in oddali na ta dan.) Udeležba na sestanku je obvezna za vse starše, katerih otroci se bodo udeležili taborjenja.

Letos vse prijave zbiramo do 17. junija 2022 (drugih prijav ne bo).

V primeru odpovedi prijave do 27. 6. vam vplačani denar vrnemo v celoti, pri odjavi po tem datumu del denarja, v višini nastalih stroškov (cca. 75 % tabornine), obdržimo. V primeru nesporočene neudeležbe tabornine ne vrnemo.

 

Kot vsako leto tudi letos omogočamo znižano ceno tabornine za člane iz socialno ogroženih družin. Ker je naša želja, da omogočimo nepozabno dogodivščino vsem našim članom, nas prosim kontaktirajte, da najdemo ugodno rešitev (Neža – 040 727 430).

Izpolnite prijavnico in jo pridite podpisat na sestanek za starše 17. junija 2022.

 

Ostala pojasnila najdete v Informacijah o taborjenju. Če vas zanima kaj, česar ne najdete ne v razpisu ne v informacijah, prosimo, stopite v stik z vodnikom svojega otroka, s starešino taborjenja, Nežo M. Slosar (040 727 430, neza.slosar@rusevci.si), ali nam pišite na e-pošto: info@rusevci.si.

Na taborjenju bomo dosegljivi na telefonski številki 040 727 430. Zaradi slabega signala priporočamo, da nam pošljete sporočilo po golobu pismonoši ali pa nam pošljite SMS.