Pridruži se nam

Postani tabornik/tabornica!

Taborništvo je ljubezen. Ljubezen do prijateljevanja, do miru in nenazadnje do narave. Gre za prijetna druženja - od tistih na tedenskih srečanjih do tistih, ko se s prijatelji greješ ob ognju sredi temne noči - ki ti v življenje prineseje iskrico. In ko se iskrica enkrat dotakne tvojega srca, te zlepa ne spusti. Taborništvo je namreč magnet. Magnet za srce in dušo. Omogoča ti, da izpelješ svoje ideje, da spoznavaš nova znanja in se naučiš sobivati z ostalimi. Marsikdo se taborniških dni pomni celo življenje in ni malo takšnih, ki jim je žal, da niso nikoli spoznali naših skrivnosti in lepot tega, da si tabornik. Pridruži se nam in spoznaj to neustavljivo silo, ki vse nas povezuje v veliko družino. Več nas je, boljše je!

Bistriški taborniki vsekakor sodimo med večje mladinske organizacije v naši občini, veljamo tudi za enega izmed večjih in aktivnejših rodov v Sloveniji. Rod snežniških ruševcev - tako se imenujemo - je član Zveze tabornikov Slovenije (ZTS), največje mladinske organizacije v Sloveniji, ta pa članica WOSM, ki šteje nepredstavljivih 28 miljonov tabornikov (skavtov) širom sveta. A kljub vsej velikosti, taborniki še vedno delujemo v majhnih enotah - vodih sestavljenih iz 4-8 oseb - kar omogoča prilagajanje posamezniku in prijetnejše delo. Pot taborništva

Članek iz publikacije ob 50-letnic; Roda snežniških ruševcev. Ni pravih in nepravih poti. So predvsem tiste, ki jih izberemo. Taborništvo je tista pot, ki smo jo, kot že veliko rodov pred nami, izbrali tudi mi. Skupina mladih ljudi, ki se radi odpravimo v naravo, ki nas druži prijateljstvo in želja po delu z otroci. Ki taborništva ne pridigamo, ampak ga živimo. In ga v živi obliki prenašamo na mlajše.

Če boste Anjo, Matejo, Evo, dve Nini in Nušo, energične popotnice, vprašali, zakaj so še vedno tabornice, bodo najprej rekle: 'Ne vemo, saj smo itak od zmeraj zraven.' Potem bodo glasno razmišljale:

Zato, ker smo se pri tabornikih naučile veliko koristnih reči in postale dobre prijateljice. Zato, ker vemo, kaj pomeni spati v šotoru in kako prijetno je v jasni noči sedeti ob tabornem ognju. Ker s taborniki potuješ in spoznaš prijetne ljudi z drugih koncev sveta. Ker se pri tabornikih včasih rodijo nove simpatije. Zato, ker je taborništvo velika stvar, ki te zaznamuje in ti zleze pod kožo.

Vpiši se letos - Vpis 2020/21!