Nakazilo dela dohodnine

Na vas se obračamo s prošnjo, s katero vas prosimo, da izkoristite možnost doniranja dela vaše dohodnine našemu Društvu tabornikov Rod snežniških ruševcev.

Že nekaj let velja Uredba, ki omogoča, da lahko vsak posameznik (davčni zavezanec) nameni del svoje dohodnine za doniranje različnim humanitarnim, športnim, kulturnim in drugim organizacijam, ki delujejo v javnem interesu. Status take organizacije ima tudi Društvo tabornikov Rod snežniških ruševcev iz Ilirske Bistrice.

Poudariti velja, da v kolikor se boste odločili nameniti del vaše dohodnine za donacije, se zaradi tega vaša dohodnina ne bo nič povečala – le delež vaših sredstev, ki gredo direktno v državni proračun, se bo zmanjšal za navedeni odstotek.

Na ta račun zbrana sredstva bomo namenili izvedbi taborniških programov za naše člane in za lokalno skupnost v naši občini. Verjamemo, da lahko s prispevkom, ki ga boste namenili, omogočite bolj kakovostne programe v našem okolju!

Postopek je enostaven.

  1. Za reševanje obrazca preko spletne strani eDavki pojdite sem. Povezava vam odpre stran eDavkov – Zahteva za namenitev dela dohodnine za donacije. Vnesite podatke in kliknite Oddaj vlogo.
  2. Lahko pa izpolnite obrazec tudi ročno. Izpolnite obrazec na desni strani in ga pošljite ali oddajte na pristojnem finančnem uradu. Vse dodatne informacije in kontakti so tudi v priponkah.