Pogosta vprašanja

Kaj je TOTeM?
TOTeM je taborniško odbojkarsko tekmovanje na mivki, ki ga letos že triindvajseto leto zapored organizira Rod snežniških ruševcev iz Ilirske Bistrice.

Kje poteka TOTeM?
Tekmovanje poteka na stadionu Trnovo v Ilirski Bistrici ali pa pri restavraciji Pension Patrik v naselju Hrušica blizu Podgrada (glej razpis). V primeru dežja se tekmovanje izvede v športni dvorani Osnovne šole Antona Žnideršiča.

Kdaj poteka TOTeM?
TOTeM vedno poteka prvi vikend v septembru, in sicer začne se v soboto zjutraj s prijavami in začetkom tekmovalnega dela ter konča v nedeljo po odigrani tekmi finala. Kljub temu pa lahko vsi sodelujoči pridejo že u petek popoldne in prespijo od igrišču.
Zakaj na TOTeM?
Ker se po dolgem taborniškem poletju na TOTeMu zberemo novi in stari prijatelji in se ob sproščenem vzdušju rekreiramo, zabavamo, plešemo, sončimo, lenarimo …

Kdo lahko tekmuje na TOTeMu?
Ekipe lahko sestavlja 4-6 članov. V vsakem trenutku igre morajo biti na igrišču 2 predstavnika vsakega spola (tekmujejo štirke + dve rezervi). Igralci morajo biti člani ZTS ali drugih povabljenih sorodnih organizacij. Vsi tekmovalci morajo biti rojeni v letu 2004 ali prej.
Kdaj so možne prijave?
Prijave bodo možne šele v začetku avgusta. Predhodnih rezervacij ne sprejemamo, zato nas prosim ne obremenjujte s tem. Prijave bodo možne izključno preko interneta.

Grem na TOTeM lahko kot obiskovalec?
Seveda! Sprejemamo tudi prijave za obiskovalce, ki v zameno za prijavnino dobijo enake obroke hrane, majice in našitke kot tekmovalci.

Kaj se še dogaja na TOTeMu?
Vsi (obiskovalci in tekmovalci) se bodo lahko preizkusili tudi v spremljevalnih tekmovanjih in aktivnostih.

Je poskrbljeno za večerni program?
Dobrodošlo je, da glasbeno nadarjeni tekmovalci in obiskovalci prinesejo kakšen inštrument in s tem popestrijo večer, se pa tudi organizatorji potrudimo z organizacijo večernega programa.

Koliko tekem odigra vsaka ekipa?
To je odvisno od tekmovalnega sistema, ki se ga sprejme, ko je znano dokončno število ekip in prostor tekmovanja (telovadnica omogoča izvedbo večih tekem). Vsekakor pa se vedno trudimo, da vsaka ekipa odigra vsaj 3 tekme.

Kje se spi na TOTeMu?
Spi se v šotorih, ki si jih ekipe prinesete s seboj. V primeru dežja se spi v telovadnici.

Kaj vključuje prijavnina?
V prijavnino so vključeni obroki, pijača, našitek, kratka majica in stroški tekmovanja.

Koliko udeležencev ponavadi obišče TOTeM?
Razen izjemoma se na TOTeMu ponavadi zbere okrog 150 tabornikov.

Kdaj bo moč dobiti razpis in prijavnico?
Razpis in prijavnica bosta objavljena v začetku julija.

Kje dobim več informacij o TOTeMu?
Za več informacij piši na totem@rusevci.si.