Pravila tekmovanja

1. Ekipa je sestavljena iz vsaj štirih članov. Med igro morajo biti na igrišču vedno prisotna dva fanta in dve punci. Ekipa z manj člani kot štirimi člani ne more tekmovati.

2. Igralno polje je veliko 9×9 metrov. Mreža je visoka 2,2 m na mivki, v telovadnici pa 2,3 m.*

3. Ekipa, ki je napisana v levem stolpcu razporeda, začne na polovici igrišča, ki je bližje nogometnem igrišču (v telovadnici pa na levi strani igrišča gledano iz tribun). Ko prva ekipa doseže 10 točk, ekipi zamenjata polovici igrišča. Začetni udarec se odloči z igro za žogo – igro se začne z metom žoge na nasprotno polje.

4. Zgornji udarec (podaja s prsti) čez mrežo ni dovoljen in je napaka. Za isto napako šteje vsak udarec čez mrežo, kjer se žoga dotakne le prstom in ne celotne dlani. Sprejem s prsti velja.

5. V kvalifikacijah se igra do 21 točk na dve razlike. Od vključno četrtfinala dalje se igra na dve zmagi do 21.  Ekipa, ki prva doseže 27 točk, zmaga ne glede na razliko.**

6. Blok ne šteje kot udarec – po tem, ko se žoga odbije od bloka, so na voljo še 3 udarci. Takoj za blokom lahko žogo ponovno odbije tudi bloker.

7. Ekipe si sodijo same ob pomoči občinstva. Igra se fair-play. V primeru nesoglasij se točko ponovi.

8. Nejasnosti v pravilih razlaga organizator, njegova odločitev je dokončna.

9. Tekmovalni sistem je odvisen od števila ekip.

10. Ekipi, ki sta na sporedu, morata tekmo začeti nemudoma po zaključku prejšnje. Če ekipe 2 minuti po zaključku tekme ni na igrišče, se šteje, da je tekma izgubljena z 21:0.

11. Vrstni red tekem je mogoče spremeniti le v izjemnih primerih ob soglasju z organizatorjem.

12. Ekipi morata po zaključku tekme javiti rezultat tekme info točki.

13. Lulanje v mivko ni dovoljeno.

 

* pridžujemo si pravico do spremembe velikosti igralne površine
** lahko se spremeni odvisno od števila ekip