Pravila tekmovanja

1. Ekipa je sestavljena iz vsaj štirih članov. Med igro morajo biti na igrišču vedno prisotna dva fanta in dve punci. Ekipa z manj člani kot štirimi člani ne more tekmovati.

2. Igralno polje je veliko 9×9 metrov. Mreža je visoka 2,2m.*

3. Ekipa, ki je napisana v levem stolpcu razporeda, začne na polovici igrišča, ki je bližje nogometnem igrišču. Ko prva ekipa doseže 10 točk, ekipi zamenjata polovici igrišča. Začetni udarec se odloči z igro za žogo – igro se začne z metom žoge na nasprotno polje.

4. Zgornji udarec (podaja s prsti) čez mrežo ni dovoljen in je napaka. Za isto napako šteje vsak udarec čez mrežo, kjer se žoga dotakne le prstom in ne celotne dlani. Sprejem s prsti velja.

5. V kvalifikacijah se igra do 21 točk na dve razlike. Ekipa, ki prva doseže 27 točk, zmaga ne glede na razliko.

6. Blok ne šteje kot udarec – po tem, ko se žoga odbije od bloka, so na voljo še 3 udarci. Takoj za blokom lahko žogo ponovno odbije tudi bloker.

7. Ekipe si sodijo same ob pomoči občinstva. Igra se fair-play. V primeru nesoglasij se točko ponovi.

8. Nejasnosti v pravilih razlaga organizator, njegova odločitev je dokončna.

9. Tekmovalni sistem je že določen in je objavljen na spletni strani, a se lahko spremeni, če pride do spremembe v številu ekip ali drugega tehtnega razloga.

10. Ekipi, ki sta na sporedu, morata tekmo začeti nemudoma po zaključku prejšnje. Če ekipe 2 minuti po zaključku tekme ni na igrišče, se šteje, da je tekma izgubljena z 21:0.

11. Vrstni red tekem je mogoče spremeniti le v izjemnih primerih ob soglasju z organizatorjem.

12. Ekipi morata po zaključku tekme javiti rezultat tekme info točki.

13. Lulanje v mivko ni dovoljeno.

* pridžujemo si pravico do spremembe velikosti igralne površine