Vodja akcije: Matej Lakota

Bike & Beer Festival, Črne njive 2018

Dvajseta sobota 2018. leta se bo v zgodovino zapisala kot datum prve taborniške akcije, na katero se je Tado SAM spomnil vzeti rutko. MMM 🙂

S kakšnim namenom pa smo se sploh zbrali? Organizatorji Bike & Beer Festivala so nas poprosili, če jim na Črne njive pridemo postavit … ogenj! “Končno enkrat nekaj drugega kot štabci,” smo rekli in se lotili dela. Še dobro, da sta se Bka opremila z motorkama, saj smo kot material za gradnjo ognja dobili metrska drva. Kako dobro nam je uspelo, presodite sami, mi bi le še dodali vse pohvale za izvrsten dogodek.

Fotografije.

Čistilna akcija, Mola 2018

Dan pred svetovnim dnem tabornikov in matere Zemlje smo se odzvali vabilu ribičev na čistilno akcijo po okolici jezera Mola. (Pozdrav geografom!) Za šefico smo si izbrali Saro, organizatorjevo sestro, in iz okoliškega gozdička odstranili kup plastike, nekaj pločevink in malenkosti iz umetnih mas. Delali smo skratka to, kar se počne na vsaki čistilni akciji – odstranjevali smo reči, ki jih nemaren človek rad zavrže tja, kamor ne spadajo. Ker smo z delom končali veliko prej od pričakovanega, smo se domov odpravili pred golažem, kar po tihem malo obžalujemo.

60. obletnica RJS Izola

V soboto smo se 4 grče in 1 PP odpravili na praznovanje 60-letnice RJS Izola. Proslava je potekala na prostem, v parku v občini Izola.

Ob njihovem jubileju smo jim izročili tudi priročno darilo in s tem izkazali spoštovanje in prijateljstvo med njihovim in našim društvom.

Po zaključku uradnega dela smo se posladkali z doborotam, ki so jih pripravili člani RJS Izola.

22071549_325999704476626_212023865180684288_n

TOTeM 2016

Tako kot vsako leto, je tudi letos prvi vikend v septembru potekalo Taborniško odbojkarsko tekmovanje na mivki.

Preberi več

Rusi v Črnem dolu

Doletela nas je velika čast, saj smo bili pozvani, da se udeležimo prihoda ruskega konzula v naš prelep Črni dol.

Preberi več

Piknik s starši 2016

Tudi letos člani in njihovi starši v Črnem dolu nismo le piknikovali, ampak se še prej preizkusili v postavljanju stolpa, sendviča (šotora), premagovanju minskega polja in semaforju. Po vsem tem smo si privoščili kosilo, kavo in dejavnosti po izbiri: žoganje, badminton, frizbi, Urbetova lesena igra pa seveda debate … Zelo smo zadovoljni, da smo od staršev prejeli pohvale, še bolj pa smo veseli predlogov za izboljšave.  Kljub pozabljeni tuni je piknik uspel! Fotografije.