Kronika: Športni dan za OŠ Podgora Kuteževo, 2017

Na dan tabornikov in Zemlje smo bili RSR-jevci letos razdeljeni: eni so se odpravili na feštival, drugi pa organizirali športni dan.
Po lanskem toplem sprejemu smo namreč za 29 učencev in 3 učiteljice 1.‒4. razreda OŠ Podgora Kuteževo z veseljem pripravili nekaj taborniških vsebin. Otroci so se v šestih skupinah razdelili med 8 naših GG-jev, PP-jev in RR-jev. Prvo- in drugošolci so krožili med tremi dejavnostmi: učenje vozlov, postavljanje šotora in spoznavanje potnih znakov + izdelovanje preprostega kompasa. Tretje- in četrtošolci so prav tako obšli tri delavnice: šotor, kompas in orientiranje z zemljevidom. Po usvojenem znanju so se starejše tri ekipe odpravile na orientacijski pohod, mlajše tri ekipe pa na lov na lisico (oz. lov na Medvedka Puja). Hvala bogu, da med »rodovimi živalmi« nimamo lisice, saj je bil Medvedek Pu prava atrakcija, otroci (in bržkone tudi on) so se prav zares nadivjali, kar se pa tako in tako spodobi za športni dan. No, tako smo zaključili še en uspešen športni dan, zadovoljni smo izgledali tako mi kot tudi učenci in učiteljice.

Kot vedno smo se tudi tokrat nekaj naučili od otrok, tokrat je dvema vodnicama ostalo v spominu določanje časa po senci. Pa ne po tem, v katero smer jo meče in koliko je dolga, temveč po tem, kako temna je (točno ob 11.50 po poletnem času, ker če bi bilo 11.45, bi bila senca temnejša). 🙂

Fotografije.