Kronika: Športni dan za 4. razrede OŠ Dragotina Ketteja, 2017

V ponedeljek po mnogoboju, 19. junija, smo GG-ji, PP-ji in RR-ji organizirali športni dan za 4.-šolce Osnovne šole Dragotina Ketteja.

Učiteljici Marina in Metka sta nam pripeljali 37 otrok, od tega 4 Ruševce z rutkami okrog vratu, kot se spodobi. Z začetnimi igrami smo otroke razdelili v 5 skupin, ki so vsakih 20 minut menjali postajo. Krožili so med: postavljanjem šotora iz 2 šotork (ko so bili v ekipah Ruševci, pa so postavili kar sendvič) pri Blažu in Andreji, uporabo šotorke pri Juriju, spoznavanjem kompasa pri Škfu, spoznavanjem zemljevida pri Miheli in vozlanjem pri Poloni in Mojci. Dogajanje v Kindlerjevem parku so nam popestrili mimoidoča bodoča Ruševka in vrtčevske Želve, ki so s Polono in Sabino postavili čisto svoj šotor.

Po vseh pridobljenih znanjih so se ekipe odpravile na orientacijo po mestu, pri čemer so se odlično odrezale: Vse so našle prav vse kontrolne točke in to v pičlih 22–37 minutah. Po prihodu na cilj – Hrib svobode – so se otroci še do konca zdivjali s tekanjem, žoganjem in zbijanjem. Do naslednje pomladi!

Fotografije.