Kronika: Prvo srečanje odprave na Jamboree

Vsi člani slovenske taborniške odprave že komaj pričakujemo 11. julij 2019, ko bomo z letalom poleteli na tuj kontinent in se udeležili mednarodnega tabora Svetovni Jamboree 2019.

Ker pa si vsi želimo, da bi naše potovanje in bivanje v taboru potekalo kar se da tekoče in da bi uživali na polno, je potrebno, da vse udeležence organizatorji že predčasno informirajo z vsemi potrebnimi informacijami. Zato so za nas pripravili kar tri srečanja slovenske odprave. Prvo je potekalo od 12. do 14. oktobra 2018 v Ljubečni, kjer nam je prostore prijazno ponudila tamkajšnja osnovna šola. Srečanje je bilo predvsem namenjeno spoznavanju članov odprave in pridobitvi osnovnih informacij. Poslane so bile registracije udeležencev, pridobljen je bil prvi vtis tabora »Summit
Bechtel Reserve«, izrečene so bile želje in pričakovanja udeležencev za deset dnevno potovanje po vzhodni obali Severne Amerike.

Ključen cilj srečanja pa je bila seznanitev članov s svojimi sočlani znotraj vodov in njihovimi vodniki. Poudarek je bil na navezovanju stikov med udeleženci, spoznavanju novih obrazov ter odgovarjanju na čim več vprašaj radovednih udeležencev. Organizatorji so poskrbeli za prijetno vzdušje občutek pripadnosti ter razširili naš pogled, od nakupa letalskih kart, do prvih korakov po ameriškem taboru, do prihoda nazaj domov.
Lea Morano