Kronika: Programski vikend, Kostrena 2018

Letos smo se program za vrhunec taborniškega leta odpravili sestavljat v Kostreno, v zelo všečno taborniško hiško Odreda izviđača Sjever-jug.

Delovno naravo vikenda nam je uspelo lepo preplesti z ležernostjo: Poleg tega, da smo pregledali navodila vodstvu, polnili dneve taborjenja s karseda pestrim programom in se fino pogovorili z nam ljubimi Sežančani, smo se tudi kopali v morju, se prepustili pikanju komarjev, uredili fotogalerije preteklih akcij, skozi gradnjo polderja iz praženega krompirja spoznavali fizikalne zakone in definicijo plodnosti. Manj pričakovano smo bili priča učenju za šolo na taborniški akciji. Noro!

Ker nas je v soboto popoldne zapustil moški del ekipe, je bilo toliko nujneje nadaljevati druženje z Borisom in Matejem iz Saveza izviđača Zagreba (hrvaške različice MZT-ja), ki sta v sosednjem hostlu vodila in mirila svoje tečajnike, bodoče vodnike. Zgovorna fanta, polna volje. Nekaj drugih hrvaških izviđačev, Rečanov, je presenečeno ugotovilo, da v Il. Bistrici obstajamo tudi taborniki, mlajši od grč.:D

Na poti nazaj domov smo na obeh straneh meje preverili, ali Murphyev zakon še vedno deluje. Žal (ali na srečo desne kolone) je odgovor da. Pa nič hudega, smo vsaj imeli več časa za poslušanje Levjega kralja.:)