Kronika: Državni mnogoboj, Šempeter v Savinjski dolini 2017

Vsi navdušeni, da je bil državni mnogoboj 2017. leta po Kristusu spet razpisan tudi za ekipe PP+, smo prijavili 1 grčevsko ekipo, 1 PP-jevsko, 2 GG-jevski in 3 MČ-jevske. Kljub temu da je potekal le v soboto, 17. junija, smo se Ruševci nanj odpravili že v petek zvečer. Med vožnjo smo simpatično izvedeli, kaj sta po mikroskopu dva MČ-ja: dvojček in škorpijon 🙂 V Ljubljani smo pobrali še vod iz Rodu Rožnik in se odpeljali naprej v Šempeter v Savinjski dolini. Na trati pred šolo smo si postavili 8 čehov pa še kakšen sendvič iz 5 šotork za vajo, par najpogumnejših pa je spalo kar pod zvezdami.

V soboto zjutraj nas je prijetno zbudil zvok kitare in petja šolskega benda. (Lažemo, zbudili so nas zvoki MČ-jev, ki z akcije v akcijo potrjujejo, da imajo vgrajeno naravno budilko na 6. uro in 15 minut.) No, zajtrku je sledil zbor, temu pa odhod MČ-jev na kurjenje ognjev ter odhod GG-jev, PP-jev in grč na orientacijo. MČ-ji so po dolgem čakanju le odkurili in prišli nazaj na kosilo ter nato opravili še preostale 4 oz. 5 panog: orientacijski pohod, premagovanje ovir oz. spretnostno tekmovanje, šotor, šaljivo tekmovanje oz. med dvema ognjema in nalogo vod vodu. Po končanem tekmovalnem delu je ostalo še kar nekaj časa za igro, okusno večerjo pa tudi za opazovanje starejših pri lokostrelstvu.

Ta čas so GG-ji, PP-ji in grče vneto reševali topo teste, vrisovali, iskali kontrolne točke … Na KT 3 jih je čakalo kuhanje obroka, ki se je zeloo zavleklo. Po izkopavanju ognjišča, nabiranju drv, kuhanju in pospravljanju ognjišča so se odpravili naprej, cilju naproti. Vrnili so se šele v poznem popoldnevu in se vsi napotili na signalizacijo, nato na lokostrelstvo, pa se še razporedili na šotor in stolp/A-janje.

Dokler so starejše ekipe končale panoge, je bila ura že čez 20., zato smo morali pohiteti s pakiranjem nahrbtnikov in pospravljanjem šotorov. Med čakanjem na zaključni zbor smo si čas krajšali z boji proti kebrom, zmagovalec ni znan. Prav tako niso bili popolnoma znani zmagovalci mnogoboja. Podelitev je namreč potekala le za murne in MČ-je, ostali so na rezultate nestrpno čakali do naslednjega dne. Po zboru smo nadaljevali druženje na avtobusu vse do ponoči oz. do naslednjega dne (z veliko zamudo smo se namreč vrnili nekaj minut čez polnoč).

Ko so bili rezultati objavljeni, pa smo si jih z veseljem ogledali in iskreno čestitali Požigalkam, ki so spet državne prvakinje! 🙂 Čestitke tudi ostalim ekipam, ki so dale vse od sebe, do drugega leta pa se bomo vseeno pripravili še malo bolje.

Kot si lahko predstavljate, smo bili prezaposleni s tekmovanjem, da bi utegnili fotografirati dogajanje, nekaj pa nam je vendar uspelo. Fotografije. (Kaj več fotografij bo zagotovo objavljenih še na spletni strani ZTS/Rodu bistre Savinje.) Kolikokrat pa vam uspe najti Ruševce v filmčku?

MČ 1
MČ 2 Zvezdni voukci: 9. mesto
MČ 3 Tace face: 8. mesto
MČ 4 Picerijski specjalci: 12. mesto
GG mlajši (m) Metuljčki: 8. mesto
GG mlajši (ž)
GG starejši (m)
GG starejši (ž) Požigalke: 1. mesto (MMM :))
PP in grče Bki: 2. mesto, .-.|..-|…|.|…-|-.-|.|: 2. mesto