Kronika: 2. Taborniška akademija in kolegij načelnika

Letos je že drugo zaporedno leto prvi vikend v oktobru potekala Taborniška akademija, katere del smo bili tudi Ruševci.

Tudi letos se nas je več kot 100 tabornikov iz cele Slovenije zbralo v Postojni, kjer smo izbirali in se udeležili najrazličnejših delavnic na temo dela z vodi različnih starostnih skupin, javnega nastopanja, pravne odgovornosti, kreativnega razmišljanja in drugih veščin, ki so uporabne tako pri taborniškem delu kot v zasebnem življenju. Vzporedno z delavnicami je potekalo tudi izobraževanje za mentorje PP programa oz. PP načelnike, v nedeljo pa so se jim pri delavnici o mentorstvu pridružili tudi izobraževalci vseh ZTS tečajev.

taborniska-akademija-3

V soboto zvečer smo se zabavali ob strateški igri s Pokemoni, v nedeljo popoldne pa se je število tabornikov v Postojni še nekoliko povečalo, saj je okoli 80 načelnikov in starešin iz vseh območij prišlo na razširjeni kolegij načelnika. Tam smo izvedeli nekaj informacij o preteklih, trenutnih in prihodnjih projektih na nivoju ZTS, hkrati pa smo se posvetovali o temah, kot so uvajanje duhovnosti v taborništvo, sodelovanje ZTS pri projektu Luč miru iz Betlehema ter odziv enot civilne zaščite na morebiten vpoklic v primeru ponovnega prihoda večjega števila beguncev v Slovenijo. Predstavil se je tudi nov strokovni sodelavec Rok Manfreda. Sočasno s kolegijem je potekala tudi Avant(k)ura za vse, ki so si nedeljsko popoldne raje popestrili z zunanjo aktivnostjo po Postojni.

Tako se je uspešno zaključila tudi druga Taborniška akademija, ki je bila polna aktivnosti, znanja in predvsem druženja.

(povzeto po: Za nami je že 2. Taborniška akademija!,  avtorice: Živa Novljan, foto: Nina Medved)

taborniska-akademija-2