Kronika: Zlata puščica, Ljubljana 2017

Vse se je pričelo že ob za večino prezgodnji sedmi uri zjutraj.

No, če smo čisto natančni, že dva tedna prej, ko smo se takoj po vpisih, in pred pričetkom rednih sestankov, pričeli zbirati v prostorih Lokostrelskega kluba Ilirska Bistrica, kjer smo ob koncih tedna pridno vadili in izboljševali svoje lokostrelske spretnosti, ki so bile čez poletje na paši. Vsak petek nas je bilo več in ko je prišel čas za prijave, se nas je nabralo kar 18.

Tako smo se torej vsi zgodaj zjutraj zbrali na avtobusni postaji v Ilirski Bistrici, od koder smo se odpravili proti Ljubljani. Ko smo po nekaj napačnih in veliko pravih ovinkih prispeli do strelišča v Kosezah, kjer se je odvijala Zlata puščica 2017, smo bili že nekoliko boljše volje, saj smo se na avtobusu uspeli še malo naspati. Tam je bilo že vse pripravljeno. Edini, ki so manjkali, so bili tekmovalci, ki so se pričeli počasi zbirati. Pred zborom smo imeli ravno dovolj časa, da smo se prijavili, si ogledali teren in sestavili naše loke ter uredili vse puščice.

Po zboru smo naši dve predstavnici v TLD ženski kategoriji poslali v gozd, ostali pa smo se postavili ob strelišču za KLD GG in KLD MČ kategoriji. Ob pričetku tekmovanja smo bili vsi premraženi, saj nismo pričakovali, da bo tako mrzlo, in smo zato iskali sonce ter ogrevali prste, da bomo pripravljeni, ko nas pokličejo na strelišče. Pričelo se je kar v redu in kmalu smo ugotovili, da je veliko tekmovalcev in imamo med dvema serijama dovolj časa, da poizkusimo še kaj iz spremljevalnega programa. Preizkusili smo se v streljanju s fračo in pihalnikom.

Ko smo bili malo čez polovico tekmovanja, se je sonce le odločilo, da nas bo pozdravilo, in vsi veseli smo se premaknili na tisti del travnika ki ni bil v senci, da smo se malo pogreli. Nato so nas razveselili še z novico o tem, da je malica pripravljena in tako smo bili kar najbolje razpoloženi, da bi lahko uspešno zaključili tekmovanje. Medtem sta se vrnili tudi tekmovalki iz gozda, ki sta nam nato pomagali pri spodbujanju ostalih. Povedali sta nam tudi, da sta izgubili LE eno puščico, ki smo jo odšli nato skupaj iskat, vendar neuspešno. Medtem smo pri MČ in GG kategoriji izgubili še nekaj puščic, vendar smo morali počakati do konca tekmovanja, da smo jih lahko šli iskat, zato so nam v nadaljevanju organizatorji posodili še nekaj rezervnih puščic, da smo lahko dokončali tekmovanje.

Ko so vsi odstreljali z vseh razdalj in smo vsi nestrpno pričakovali zbor in razglasitev rezultatov, smo se odpravili v iskalno akcijo za puščicami, ki je bila več kot uspešna. Našli smo večino naših izgubljenih puščic in še nekaj ostalih, ki smo jih seveda vrnili lastnikom, ki so bili podpisani na njih.

Končno smo pričakali zbor in z razglasitvijo so seveda pričeli pri najmlajši kategoriji, torej KLD MČ. Nismo imeli posebnih pričakovanj, smo se pa seveda neizmerno razveselili, ko je prvo mesto dosegel Nikola Muševič in smo ga bučno pospremili po nagrado. Nato je sledila GG kategorija, za katero smo že imeli večja pričakovanja, ki so se izkazala za pravilna, saj je drugo mesto zasedla Maruša Bizjak. Sledila je še TLD ženska kategorija in tudi tu smo dosegli drugo mesto. Sara Mežnar se je v gozdu očitno počutila skoraj kot doma.

Obžalujemo le to, da nismo imeli nobenega predstavnika v TLD moški kategoriji, vendar smo se vseeno po razglasitvi rezultatov odpravili proti domu zelo zadovolji, malo utrujeni, vendar vseeno širokih nasmehov na obrazih in polni lepih spominov. Nekaj smo jih zabeležili tudi s fotografijami.