Kronika: TOTeM, Ilirska Bistrica 2020

Po dolgih mesecih čakanja je končno prišel prvi vikend septembra in s tem tudi TOTeM! Letos smo ga vsi še malo težje kot prejšnja leta pričakali, saj je bilo zaradi epidemije veliko ostalih dogodkov odpovedanih.

V petek popoldne so se odvijale še zadnje priprave med tem ko so že pričele kapljati tudi prve ekipe, ki so se želele že dan poprej spoznati s terenom. Jim je to pomagalo? Ne vem, to boste morali vprašati njih. Vem pa, da smo se naslednji dan prebudili v megleno in ne zelo toplo jutro. Kljub temu, da je bila vremenska napoved za vikend sončno in toplo vreme, smo se malo ustrašili, da temu mogoče ne bo tako. Vendar se je po končanih prijavah in uvodnem zboru megla že skoraj razkropila in tudi sonce je pokukalo izza gora. 19 ekip s celotne Slovenije je pričelo s tekmami prvega kroga. Popoldan so sledile še tekme drugega kroga, med tem pa smo uživali u kulinaričnih dobrotah, ki so jih pripravile naše grče. Po kočanih tekmah, ko se je nad mesto že zgrnila tema, so se ekipe razkropile in je vsaka preživela večer po svoje. Nekateri so brusili svojo tehniko spodnjega in zgornjega odboja, drugi so igrali pantomimo, tretji pa so raziskovali lepote Ilirske Bistrice in se spoznavali z navadami domačinov. Sledila je nedelja in še en vroč dan, ko smo pričeli s tekmami četrtfinala. Bolj ko smo se bližali finalu, bolj napete so postajale tekme in rezultati vedno bolj izenačeni. V finalu sta tako končali ekipi Pikaču in Po hofer ceni. Slednja je zmagala in ubranila prvo mesto iz lanskega leta.

Tekmovanje smo zaključili v nedeljo zgodaj popoldan, ko smo podelili priznanja, pokale in praktične nagrade, za katere so poskrbeli naši sponzorji. Kmalu smo tudi pospravili vse šotore in ostalo opremo in v nekaj urah je bilo vse po starem. Ostali so le spomini in slike. Komaj čakamo, da se naslednje leto spet vidimo, zato smo si že rezervirali prvi vikend v septembru!