Kronika: TOTeM, Ilirska Bistrica 2019

23. TOTeM se je zaključil tradicionalnega septembra . Ti ni jasna kratica? Pomeni Taborniško odbojkarsko tekmovanje na mivki. Čeprav letos ni potekal na “pravi” podlagi, zaradi dežja ti lahko povem, da smo se imeli super! In ta beseda je razlaga akcije.

Prvi gostje so prišli v Bistrico že v petek popoldan in se predvsem posvetili spoznavanju tekmovalcev osebno, ne pa na igrišču. V soboto zjutraj pa so prispele še ostale ekipe (teh je bilo letos 14) in se začele malo bolj “resno” pripravljati na tekmovanje. Ob stalni spremljavi glasbe so bile tekme med taborniki z vse Slovenije in vseh generacij prava paša za oči. Nekaj Ruševcev je skrbelo za štetje točk, nekaj za komentarje med tekmami in pavzami, nekaj pa za spremljevalni program. Ekipe so se torej letos, prvič na TOTeM-u lahko pozabavale (na drugačen način) in še utrdile vezi med člani na raznih točkah. Če so opravile vse izzive so si prisvojile nagrado, in sicer sliko (naslikano ročno in v živo na TOTeM majico) Perry the Platypusa. Glavna pavza za igralce in za nas – organizatorje, je bila kosilo, ki so ga pripravile naše Grče. Tekmovanje se je nadaljevalo brez kakršnihkoli prepirov, zgolj še
z več zabave in več novih imen. Ko smo zgodaj zvečer končali s prvim delom odbojkarskega tekmovanja je sledil še en turnir, in sicer košarkarski 3×3. Tudi za to zmago so ob uradni podelitvi, člani zmagovalne trojice prejeli nagrado. Da smo prvi dan zaključili res super je poskrbel cirkus iz Karlovca. Med-rodni (Ruševci in Kraške j’rte) nastop je lepo sprostil prav vse udeležence.

V nedeljo smo zopet začeli zjutraj, a na sporedu je bilo manj tekem. Začeli smo s polfinaloma, potem pa tekma za tretje mesto in še končni finale. Po napeti zadnji tekmi, smo pripravili prizorišče za podelitev. Kljub temu, da v zaključenem zboru ni bilo vseh ekip, smo TOTeM 2019 zaključili v taborniškem duhu. Zadovoljni in pripravljeni na nove taborniške akcije, ki kar vabijo!

REZULTATI:
1. Topla flota
2. Hera
3. Kokice