Kronika: Tabosong, 2017

Pisal se je 1. april, ko se Ruševci nismo le smejali, ampak tudi peli. Ne samo peli, ampak se svojimi glasbenoinovativnimi talenti borili za zmago na ponovno oživljeni rodovi akciji Tabosong.

Sonce je zahajalo in osvetljevalo oder v večnamenski jedilnici v OŠ Antona Žnideršiča, kjer je bilo pripravljeno vse, da se je letošnji Tabosong ob 17h začel. Najprej so kot netekmovalci nastopili medvedki in čebelice. Mia nam je pogumno zaigrala na kitaro, Nikola in Luka pa sta navdušila občinstvo z repom. Temu je sledila “tekmovalna” skupina. Med gozdovniki in gozdovnicami so nastopili bolj in manj pripravljeni vsi vodi. Super leteče turbo palačinke so pripravili celo dve točki – Kristian ga je noro “zarepal”, punce pa so ob kitarski spremljavi zapele Katjušo. Metuljčki in Paljužini so se znašli in tik pred nastop pripravili improviziran prizor. Starejše gozdovnice – Požigalke, pa so že prej posnele video(spot), ki je bil na Tabosongu pospremljen z naslovi skladb, ki so sestavljale njihov mix. Čast vseh starejših pa je rešil Gregor Šajn, ki je skrbno pripravil super točko in jo tudi odlično izvedel. S tem so se tudi zaključile vse napovedane točke in začelo se je glasovanje.

Da pa se ne bi dolgočasili, je bil glavni gostitelj popoldneva (poleg dveh S malenkosti) Jurif z Bloka, ki je z imenintnimi šalami, komentarji in stand up točkami poskrbel za smeh občinstva. 🙂 Po dobri uri dogajanja je bilo vse jasno in po izjemno izenačenih rezultatih so zmago slavile Požigalke. Seveda je temu sladila še pogostitev v ameriškogrešnem stilu. Vsem, ki niste bili prisotni v živo, preostane zgolj bedno branje poročila, fotografije in posnetki na našem YouTube kanalu.