Kronika: Taborniški feštival, Ljubljana 2022

Kljub temu da se je letošnji Taborniški feštival (kot vsak drugi poprej) začel ob 10. uri, smo bili Ruševci prisotni in prisebni že ob 7. 30. Takrat smo se namreč zbrali na železniški postaji Pivka, od koder smo pričeli pot z vlakom.

Sobota, 2. aprila, je za nekaj več kot dvajset Ruševcev predstavljala malce drugačno soboto. V ljubljanskem parku Tivoli smo praznovali dan Zemlje in dan tabornikov. Na zelenicah so potekale delavnice za vse in vsakogar. Tako smo se lahko spoznali z vitezi, skupino Mladi za podnebno pravičnost, policijo, vojsko, napovedovalkami prihodnosti, posebej treniranimi psi in še več. Po štirih urah takšnega druženja z drugimi taborniki (in netaborniki) iz vse Slovenije smo se odpravili nazaj proti domači Primorski.

Upamo, da se bomo lahko tudi drugo leto in še vsa leta naprej v mesecu aprilu odpeljali v Ljubljano. Pa ne le zato, da se imamo fajn na delavnicah (in ko srečamo svoje taborniške znance in prijatelje), ampak tudi zato, ker je to simbolno praznovanje obeh pomembnih dni.