Kronika: Taborniški Feštival, Ljubljana 2019

Nekega aprilskega sobotnega jutra smo se Ruševci zbrali na železniški postaji v Pivki. Od tu naprej nas je vlak popeljal v Ljubljano, kjer se je odvijal tradicionalni Taborniški Feštival.

Po sprehodu skozi staro mestno jedro smo se odpravili v park Tivoli, kjer so taborniki že pridno postavljali raznorazne delavnice in aktivnosti, prišla pa so tudi ostala društva, ki so predstavljala svoje delo. Tako smo lahko spoznali policijska konja in povprašali policiste kako poteka delo z njimi ter pokukali v vojaški tovornjak. Na raznih postajah po parku smo se preizkusili v lokostrelstvu, pikadu in seveda dokazali da obvladamo tabornike zakone in vozle ter pravilno odgovorili na vsa vprašanja. Najboljša stvar pa je bila, kot vedno, vožnja z kanuji pri čolnarni. Srečo (ali pa znanje) smo imeli, da smo tja prispeli prvi in smo se lahko zapeljali malo daljši krog kot ostali, saj za nami ni čakala še nobena druga skupina. Zakon pa je bila
tudi GG dogodivščina, kjer se je celotna proga vila v zraku. Sicer je bila tam vrsta najdaljša in smo morali kar nekaj časa počakati, ampak je bilo vredno, ker je bilo res zabavno.

Tako kot po navadi, že zdaj vemo, da se bomo naslednje leto spet z veseljem vrnili saj vemo da nas bo pričakalo kot novih delavnic in aktivnosti in se bomo seveda ponovno preizkusili v teh tradicionalnih, katerih se nikoli ne naveličamo.