Kronika: Piknik s starši 2014

Na sončno nedeljo, 22. junija 2014 smo se v Črnem dolu zbrali vsi taborniki skupaj s svojimi starši in tako zaključili s sestanki za taborniško leto 2013/14. Ker šolskega leta ni bilo še čisto konec in se večina naših članov še ni odparavila na dopust pred taborjenjem, se nas je zbralo zavidljivo število 80.

Po jutrani kavici smo se razdelili v 5 mešanih skupin, ki so jih sestavljali murni, MČ-ji, GG-ji, PP-ji, grče in starši. V gozdu na Marsu leta 2140 smo iskali pošasti Wakabuje. Nismo vedeli kako izgledajo, samo oglašali so se z waka waka, wiki wiki, weke weke, wuku wuku in ko smo jih premagali, nam je vsaka izmed njh izdala taborniško skrivnost. Po zbranih vseh 12-ih skrivnostih, smo lahko nadeljevali z nalogo. Obiskati smo morali 5 delavnic z različnimi temami, ki so nosile naslove kot sta Hipokratova prisega, Bog ustvarialnosti … Učili smo se uporabe vozlov, pokazali kako iz šotork postavimo šotor, kako se z njeno pomočjo zaščitimo pred dežjem ali iz gozda prenesemo poškodovanega raziskovalca Marsa na nosilih. Z lokom smo ujeli tudi vesoljskega zajca, po azimutu hodili do varne točke brez mine in dokazali, da bi tudi na drugem planetu znali poskrbeti za prvo pomoč.

Kar malo utrujeni po dopoldnaskem programu smo komaj čakali na pašto karbonaro, ki smo jo pripravili za kosilo. Na srečo je ni zmanjkalo, celo repete smo si lahko privoščili. Ko smo se najdli, je bil čas za popoldanski počitek, klepet, hojo po slacklineu, badminton ali nogomet. Okoli 15h smo zaključili, pospravili kočo in se vrnili v dolino.

Na koncu lahko sklenemo, da smo preživeli super dan v družbi tabornikom, sedaj pa že nestrpno čakamo na taborjenje!