Kronika: Mnogoboj (za Južnoprimorsko-notranjsko in Obljubljansko območje), Ilirska Bistrica 2022

Sobota, 14. maja, je bila za vse nas, tabornike iz Ilirske Bistrice, velik izziv. Po dvoletni prekinitvi smo tokrat področni mnogoboj organizirali prav pri nas.

Gre za tekmovanje, ki otrokom in mladim omogoča, da preverijo, kaj so se naučili čez leto, da tekmujejo s sovrstniki iz drugih rodov, se poskušajo čim bolj izkazati ter predvsem da se pri vsem tem tudi zabavajo in spoznavajo nove ljudi. Tekmovanja, katerega organizacija je predstavljala velik, a ne nepremagljiv zalogaj, se je udeležilo 36 ekip iz šestih različnih rodov. Tekmovali so v različnih disciplinah, kot so postavljanje in kurjenje ognjev, streljanje v tarčo z lokom, postavljanje šotora, spretnostni poligon, orientacija, signalizacija in drugih.

Mnogoboj je bil uspešno izveden pod taktirko naše načelnice, kar lahko potrdijo tudi veseli in nasmejani obrazi vseh sodelujočih, pa tudi takšni, na katerih se je izražal: »Ej, a ti veš kaj je to sendvič, kako naj to postavim?« ali pa »Pa če ti pravim, druge točke sploh našli nismo!« Smo se pa zato sodniki imeli priložnost pozabavati ob komentarjih, ki so včasih prihajali iz ust presenečenih tekmovalcev in nam krajšali čas. Ampak, kot stari pregovor pravi, vaja dela mojstra, če mojster dela vajo. Zato le pogumno naslednjemu mnogoboju naproti!

Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili vsem, ki ste na kakršen koli način pripomogli, da je mnogoboj nemoteno potekal tako, kot je bil tudi načrtovan. En velik MMM za vse!

 

Ruševci smo dosegli naslednji dve mesti:

Mandarinkoti, 2. mesto (MČ 4)

Deformirane limwonce, 1. mesto (GG starejši)

Fotografije