Kronika: Pohod v Črni dol

Dvodnevni dvokilogramski čebulni izlet
Starejši gozdovniki/gozdovnice in vodniki Rodu Snežniških Ruševcev smo se 26. 12. 2016 odpravili na odbiti čebulni pohod v nam vsem ljubi Črni dol. Izpred taborniške smo odšli ob 12.00 in se peš odpravili proti koči. Po poti smo izgubili enega člana naše čebulne posadke. Prepričani smo bili, da se mu ne bo zgodilo nič hudega, ker smo smo vedeli, da obvlada preživetje v naravi. Pot nas je vodila po gozdnih poteh. Med hojo smo posneli nekaj super posnetkov in fotografij za objavo na snapchatu in instagramu.
Najboljši del naše pustolovščine se je začel, ko smo izmučeni po 5 urah in pol končno prišli v Črni dol. Tam smo ugotovili, da nekdo nosi kar 2 kg čebule. In ker smo taborniki lačni pa tudi varčni (da ne bi bilo slučajno komu potrebno nesti čebule v dolino), smo se odločili, da vso pojemo. Tako smo spekli čebulo s krompirjem in zrezke – marinirane v čem drugem kot v čebuli. Po odlični večerji smo odigrali še nekaj iger najboljše igrice jungle speed. Čeprav smo se vmes “okraspali” ali si zlomili kakšen noht, smo se neznansko zabavali. Ko smo bili že vsi v spalkah, smo se pogovarjali o tem katere stvari se nam smilijo in seveda če bi jedli čebulo za zajtrk. Ker je v naši odpravi odlična maserka Polona, smo se prepuščali njenim odličnim gibom rok in se po naporni hoji sprostili.
Naslednji dan smo pojedli zajtrk (čebule je na žalost zmanjkalo), pospravili kočo in se podali na pot proti domu. Tura je bila krajša kot prejšnji dan, saj smo ubrali številne bližnjice. Tako smo v dolino prišli v 3 urah in pol. Med potjo smo imeli zelo lep razgled na celotno dolino reke Reke. Čeprav je bil naš izlet le dvodneven (premalo po naš okusu), nam je bil vseeno zelo všeč in zato smo se odločili, da ga v kratkem nujno še enkrat  ponovimo.
Lea Morano in Špela Kresevič Frank