Kronika: iScout, Ilirska Bistrica 2021

Kot večina ostalih dogodkov, akcij in sestankov, se je tudi vsakoletni iScout letos premaknil še malo bolj na daljavo kot je bil. Že prejšnja leta smo bili navajeni, da smo preko spleta tekmovali s taborniki iz celega sveta. Tokrat, pa smo bili še mi med sabo razdeljeni in je vsak sodeloval od doma.

Čeprav bi vsi raje videli, da bi se zbrali nekje skupaj in reševali izzive in naloge ter odogvarjali na vprašanja skupaj, smo se prilagodili najbolje kar smo se lahko. Tako smo se preko videokonference povezali in si pomagali pri iskanju odgovorov ter idejah za opravljanje nalog.

Kljub temu, da so nam nekatera vprašanja povzročala kar veliko preglavic in smo za iskanje pravega odgovora porabili ogromno časa, se na koncu nismo odrezali tako zelo slabo. Ekipa, ki je opravljala naloge je iz sebe povlekla svojo najbolj ustvarjalno stran in uporabila veliko domišlije, kar nam je priskrbelo dovolj točk, da smo lahko nemoteno odgovarjali na vprašanja in nam je na koncu tudi ostalo še nekaj točk.

Na koncu smo zasedli 431. mesto izmed vseh sodelujočih ekip in bili boljši tudi od štirih slovenskih ekip. Tekmovalo je več kot 12.000 tabornikov iz 25 držav zmagovalna ekipa pa je bila iz Nizozemske.