Kronika: Državni mnogoboj, Mirna 2019

Morda že veš, da smo Ruševci na letošnjem državnem mnogoboju, tako rekoč razturali! Če te zanima kako je potekal ta zmagoviti dan (pa še malo) beri naprej.


Začel se je že ob 6.30 pred taborniško, od tam smo se odpeljali na prizorišče – Mirna. Takoj po našem prihodu smo imeli uvodni zbor in s tem odprli tekmovanje. Panoge so se hitro začele, saj smo že tako ali tako s programom zamujali za eno uro. To nam ni prav nič znižalo zbranosti. Nekateri smo začeli z ognji, drugi s lokostrelstvom. Preko res vročega dneva se Ruševci nismo zelo pogosto srečevali. Smo pa videli, da so se naši šotori počasi postavljali; za to so poskrbeli še kako pridni PP-ji, ki so poleg tekmovanja (in postavljanja našega “tabora”) kasneje poskrbeli za nekaj sojenja. Tudi ostali vodniki/ spremljevalci smo se postavili na mesta sodnikov. Kljub zamudi (in kasnejšega pričetka vseh panog) je večina, sploh mlajših, vodov tekmovanje zaključila pozno popoldne. Nekateri pa smo še v zgodnjih večernih urah sodili.

Lahko pa smo ponosni na našo PP ekipo še z enega vidika; to je zagnanost in vztrajnost. Ura je že kazala čez 21. uro, sonce se je že skoraj da do konca skrilo, a mi se nismo ustavili. Zadnja panoga na celotnem mnogoboju je bilo postavljanje šotora za najstarejše tekmovalce. Po tako napornem dnevu smo bili res veseli večerje (pa naj si bo golaž ali pa kaj drugega). Tabor se je dokaj hitro umiril in zaspal.

V nedeljo smo se zbudili, pojedli zajtrk in začeli pospravljati naše šotore. Glede na druge rodove smo bili kar hitri, saj smo imeli potem še čas za igro in “kopanje”. Težko pričakovan zaključni zbor in podelitev nagrad sta nas zelo razveselila. Naše super rezultate smo izvedeli že prej, zato smo ponosno MMM-mali, ko smo večkrat slišali ekipe našega rodu. Za na konec nas je še nasmejala PP ekipa (spet) in vse povabila na letošnji TOTeM (pridi tudi ti!).

Ruševski legendarni rezultati:
HUDE PANDATELE (MČ II): 2. mesto
KAJ TE BRIGA (MČ IV): 2. mesto
PRODUKTIVNI JUNIKORNI (GG mlajši): 2. mesto
ALA HOMO KWONČNU NA TOTEM (PP): 1. mesto

P.S.: drugo leto pa si le še želimo kako ekipo več. 😉

Fotografije.

(avtorica: Katka F. Slosar)