Kronika: Državni mnogoboj, Ajdovščina 2014

Tudi letos smo Ruševci zastopali naše barve na državnem mnogoboju. To pišemo zato, ker v rumeni in rdeči barvi majic nismo ostali neopaženi.

V nekoliko manjšem številu kot prejšnja leta smo se v petek, 13. 6. 2014 dve GG in dve RR ekipi odpravili z avtobusom proti Ajdovščini. Na srečo nam je na samem kraju dogodka uspelo postaviti šotore, še preden nas je ujela nevihta. Tako smo prvo noč preživeli bolj ali manj »napeštani«, a nas to ni dosti motilo, saj nam je bil ajdovski veter naklonjen, tako da je celo noč prijetno prezračeval šotore.

Soboto ali dan D smo vsi Ruševci začeli z orientacijo, še posebno dobro so se odrezali RR fantje, ki jim za razliko od punc ni uspelo izpustiti ene od osmih kontrolnih točk. Tudi GG-ji so pokazali svoj napredek v znanju orientacije in ugotovili, na katerem področju se morajo še izpiliti. Pri ostalih panogah moramo izpostaviti še signalizacijo, kjer smo se vse ekipe odlično odrezale, manjšo smolo so imele le Tečke vrečke, ki so tako hitele, da so glede časovne omejitve podrle vse rekorde, a je to za sabo prineslo žal nekoliko več napak kot na področnem mnogoboju. Ne moremo niti mimo spretnostnega tekmovanje v A-janju, kjer so se RR punce presenetile same sebe in seveda tudi ostale in se odlično odrezale, ekipi Kalibr 890 pa vse čestitke, saj so uspešno A-jali samo v troje, kar se nam je, dokler tega nismo videli na lastne oči, vsem zdelo skorajda nemogoče. Po opravljenih vseh panogah je bilo vreme še vedno nasprotovalo slabi vremenski napovedi, zato smo šli na zaslužen oddih do bližnjega bazena, kjer smo porabili še ostanke zalog svoje energije.

Nedelja je bil dan odhoda in še prej razglasitve rezultatov. Ruševci smo zadovoljni s svojimi dosežki: RR punce 1. mesto, RR fantje 2. mesto, GG starejše punce 5. mesto in GG starejši fantje 7. mesto. Trudili smo se po najboljših močeh, drugo leto bomo seveda še boljši in bomo s sabo pripeljali še kako ekipo več.

Hvala tudi rodu Mladi bori iz Ajdovščine za odlično organiziran državni mnogoboj.