Kronika: 40. skupščina ZTS, splet 2021

40. skupščina ZTS (Zveze tabornikov Slovenije) je za nami. Za nas, ruševce je bila še posebej pomembna, saj je bila Neža M. Slosar, naša članica, izvoljena za načelnico za stike z javnostmi na zvezi. Kako pa je vse skupaj izgledalo?

Ob 9.00 smo se udeleženci zbirali na zoom aplikaciji. Vse skupaj je bilo okrog 150 (delegatov – tisti, ki imajo volilni glas in gostje) tabornikov in tabornic iz cele Slovenije, ki so prišli na enega najpomembnejših dogodkov na državnem (taborniškem) nivoju. Dopoldanski del je, z vsemi poročili (in njihovimi predstavitvami), izmenjavo mnenj in potrditvami predlaganih sklepov, potekal povsem tekoče. Ko smo se vrnili s pavze, pa se je začelo poslavljanje starega izvršnega odbora (IO). Svoje zadnje govore so člani slednjega organa namenili pregledu dela določene komisije prek mandata. Omenili so vse zastavljene in dosežene cilje ter zaželeli vso srečo naslednikom. Ti so nastopili za njimi, da so še ustno predstavili svoj plan za mandat za naslednja tri leta. Kot verjetno že veste je bila ena od, še takrat, kandidatk tudi Ruševka. Ko so vsi kandidati zaključili s svojo predstavitvijo, so začele potekati volitve in takoj za tem uradne razglasitve novih funkcij. ZTS je dobil novo starešino – Jasno Vinder, novega načelnika – Rok Pandel in šest načelnikov oz. načelnic šestih komisij. Načelnica za odnose ZTS z javnostmi je postala naša dolgoletna članica Neža M. Slosar, za kar ji iskreno čestitamo in ji želimo mnogo uspehov v mandatu. Ostalih pet načelnikov je objavljenih na spletni strani taborniki.si. Vrhunec dneva se je zaključil in kmalu po njem tudi sama skupščina.

Letošnja skupščina nam ne bo ostala v lepem spominu, samo zaradi Neže, ampak tudi zaradi okrogle letnice. Naj pa vas spomnim, da skupščina ni edina okrogla letnica, saj letos praznujemo 70 let ZTS-a. Je to za vas nova informacija? Ne skrbite, imeli boste še veliko priložnosti za praznovanje.