Razpis (in prijave): GG zimovanje 2022

Letošnje zimovanje bo nekaj posebnega, saj ni namenjeno samo gozdovnikom in gozdovnicam, ampak tudi vsem starejšim. Tema oz. projekt zimovanja bo namreč kitati ter znanje orientacije ter znanje drugih veščin. Ker si želimo prevetriti tradicionalno akcijo in narediti nekaj zares
taborniškega – z vidika znanja in pristopa, upamo, da bomo združeni v čim večjem številu pokazali, da zmoremo. Prepričani, da je to lahko motivacijski dogodek za vse člane, računamo na čim več prijavljenih, starejših od 12 let (2009 letnik dalje).


Za izvedbo programa in varnost udeležencev skrbi vodstvo akcije, ki ga letos sestavljata, starešina zimovanja Blaž Mršnik (069 635 048) in vodja zimovanja Luka Prosen(031465909), vsi ostali GG vodniki ter nekaj članov vodstva rodu.

Na zimovanju veljajo ustaljena pravila in dolžnosti obnašanja, ki jih postavlja vodstvo akcije. Starši s podpisom prijavnice potrdite, da je vaš otrok seznanjen z vsebino razpisa, jo razume, ter da bo upošteval navodila vodstva.

Kljub premišljenemu načinu izvajanja programa in ukrepom, ki zmanjšujejo možnosti nesreč, se morate zavedati, da izvajamo tudi aktivnosti, kjer so možne (kot so možne v netaborniških dejavnostih) vse vrste nezgod. Za vašega otroka ne morem zagotoviti 100 % varnosti, se pa za njo trudimo po najboljših močeh in jo vedno upoštevamo tako pri planiranju programa kot pri izvajanju aktivnosti. Vodstvo si pridružuje pravico, da udeleženca, ki ne upošteva pravil ter s tem ogroža zdravje in varnost sebe ali drugih, pošlje domov na stroške staršev. Starši potrjujete, da se zavedate nevarnosti na taboru. Rod ne more prevzeti odgovornosti za nezgode, ki so se zgodile
zaradi neupoštevanja navodil vodstva.

Zimovanje bo potekalo od petka, 18.2.2022, prihod v Črni dol ob 18.30, do nedelje 20.2. 2022, odhod iz Črnega dola ob 15.00, v koči v Črnem dolu. Svetujemo vam, da se starši med sabo dogovorite za skupen prevoz. Cena zimovanja znaša 15 € (cena zimovanja je letos nižja, ker ni stroškov za najem koče). Akcija se torej prične in konča v Črnem dolu.

Prosimo, da na akcijo ne pošiljajte bolnih otrok. Na videz nedolžna bolezen se lahko kasneje
izkaže za nalezljivo in se pri tem številu oseb hitro razširi.
● Obvezen pogoj PCT zaradi trenutne situacije.
● V primeru posebnih terapij vašega otroka (tablete za alergije, redno jemanje zdravil za
astmo, ukrepi ob zdravstvenih težavah …), o tem pri prijavi seznanite vodnika/vodstvo.
● Če nimate taborniške opreme (nahrbtnika, spalne vreče …), ima rod na razpolago nekaj
opreme, ki jo lahko posodi. Če jo potrebujete, stopite v stik z vodnikom.
● Opremo in oblačila otrok podpišite, saj se sicer zelo hitro zameša tudi pri starejših
udeležencih (vsako leto se z akcij prinese kup oblačil „brez lastnika“).
● Elektronske igrače ne sodijo na taborniško aktivnost in naj jih udeleženci pustijo doma.
● V Črnem dolu so temperature precej nizke, zato naj imajo udeleženci s seboj topla
oblačila.

Prijave na zimovanje pobiramo elektronsko do ponedeljka, 4. 2. 2022. Prijavnino (15 €), pa nakažite na naš transakcijski račun (10100-0029071380), namen: ime in priimek udeleženca, plačilo zimovanje 2022. Prijava je veljavna šele po nakazilu. Akcije se lahko udeležijo le člani z vrnjenimi vsemi izjavami (podatki članov, soglasje staršev, pristopna izjava) in plačano članarino.

V kolikor bi se želeli podrobneje seznaniti s programom zimovanja, tipom aktivnosti, ki jih vključuje, in s povezanimi nevarnostmi, vas pozivamo, da nas o tem brez omahovanja povprašate ob prijavi.

Za več informacij v zvezi z zimovanjem pokličite številki, ki sta navedeni zgoraj v prvem odstavku.

V času zimovanja bomo zaradi slabega signala dosegljivi le na Blaževo telefonsko številko (041 460 662-samo v času zimovanja) in vam zato tudi priporočamo, da nam pošljete SMS ali goloba.

V pomoč pri pakiranju opreme vam lahko služi spodnji seznam.
● rutka
● spalna vreča
● svetilka
● obutev, primerna za hojo, dež, sneg
● copati
● spodnje perilo, nogavice, rezervne hlače, majice
● topla oblačila, bunda, smučarski kombinezon
● pribor za osebno higieno
● kakšna dobra družabna igra