Taborjenje 2020

Korona je prinesla veliko negotovosti in sprememb tudi v taborniški program. Ker še ne vemo, kakšne bodo omejitve v prihodnosti, organizacija taborjenja pa vseeno zahteva večje logistične in programske priprave, smo se odločili, da objavimo razpis (ki se lahko še spremeni) in razpišemo informativne prijave. V rodu si še vedno želimo organizirati taborjenje (v eni izmed oblik, ki nam v trenutni situaciji to omogoča), saj je to vsako leto 10 nepozabnih dni, ki jih ob nenehnem učenju in zabavi preživimo skupaj v naravi.

Zavedamo se, da je tudi za starše ta odločitev težka v letošnji situaciji, vendar se v rodu intenzivno pripravljamo na to, da bomo poskrbeli za primerne zdravstvene ukrepe. Pri tem pa ne bo programski del niti malo trpel in obljubljamo kakovostnih 10 dni za vse, ki se nam bodo pridružili. Zavedamo se tudi vzgojne odgovornosti, ki jo nosi taborniška organizacija v teh časih, zato si želimo, da svoj vloženi trud letos poleti delimo s čim več taborečimi.

Vse novosti in odločitve bomo delili z vami na spletni strani, preko družbenih omrežij, vedno pa vam je na voljo vodnica vašega otroka ali načelnica rodu (Neža, 040 727 430).

Sledijo informacije o samem taborjenju in informativnih prijavah, ki so ključnega pomena tudi za naše priprave na taborjenje, zato vas prosimo, da nam pridete naproti in prijavite svojega otroka, če namerava nekaj dni poleti preživeti v taborniški družbi. Mi pa vas bomo sproti obveščali o odločitvah in samih spremembah.

Taborjenje je vrhunec taborniškega leta, saj predstavlja približno 10-dnevno bivanje v naravi brez staršev, kjer je najpomembnejše druženje z vrstniki, prilagajanje, skromnost ter zadovoljstvo s tem, kar nam je podarila mati narava. Poteka na povsem drugačen način kot večina drugih dni v letu, kar je zelo pomembno, kajti končno si lahko spočijemo od vsakodnevnih obveznosti in hitenja … Tako člani kot vodstvo se naučijo sobivati z naravo, uporabiti naučena znanja, pridobivati nova. Vsak vod preživi vsaj eno noč izven tabora, kjer si člani z vodnikom sami pripravijo prenočišče, zakurijo ogenj ter skuhajo obrok. Vsi skupaj in vsak posebej sodelujejo pri opravilih v taboru (pomivanje posode, pospravljanje, čiščenje, odnašanje smeti …). Grče, RR-ji ter PP-ji se na taborjenje odpravijo že prej na takoimenovano predhodnico, kjer postavijo tabor. Kasneje se jim pridružijo še člani s svojimi vodniki in tako skupaj izkusijo pravo taborjenje!

Več informacij v razpis in povezava na informativne prijave.