Taborjenje 2019

Taborjenje je vrhunec taborniškega leta, saj predstavlja približno 10-dnevno bivanje v naravi brez staršev, kjer je najpomembnejše druženje z vrstniki, prilagajanje, skromnost ter zadovoljstvo s tem, kar nam je podarila mati narava. Preberite si vse o taborjenju, ki nas čaka letos!

Poteka na povsem drugačen način kot večina drugih dni v letu, kar je zelo pomembno, kajti končno si lahko spočijemo od vsakodnevnih obveznosti in hitenja … Tako člani kot vodstvo se naučijo sobivati z naravo, uporabiti naučena znanja, pridobivati nova. Vsak vod preživi vsaj eno noč izven tabora, kjer si člani z vodnikom sami pripravijo prenočišče, zakurijo ogenj ter skuhajo obrok. Vsi skupaj in vsak posebej sodelujejo pri opravilih v taboru (pomivanje posode, pospravljanje, čiščenje, odnašanje smeti …). Grče ter PP-ji se na taborjenje odpravijo že prej na takoimenovano predhodnico, kjer postavijo tabor. Kasneje se jim pridružijo še člani s svojimi vodniki in tako skupaj izkusijo pravo taborjenje!

Letošnje taborjenje bo potekalo v Radljah ob Dravi (v Dobravi), v občini Radlje ob Dravi. Začne se v nedeljo, 21. 7., in zaključi v torek, 30. 7. Za prevoz na taborni prostor in z njega bo poskrbljeno. Pogoji za udeležbo na taboru so poravnana članarina in tabornina, udeležba na vodovih sestankih, aktivnostih in ustrezno pridobljeno znanje. Dopuščamo si možnost, da v primeru neaktivne udeležbe otrok tekom leta zavrnemo udeležbo na taboru.

  • Vodstvo taborjenja sestavljajo: Neža M. Slosar (starešina tabora), Špela Kresevič Frank (programovodja), Žana Radivo (taborovodja) ter ostali vodniki in osebje.
  • Cena in plačilo taborjenja:

– 135 € za GG-je in MČ-je,

– 85 € za PP-je, RR-je in Grče (starejši izvajajo okrnjen program, saj pomagajo pri izvedbi taborjenja).

Družinski popust: Prvi član plača polno ceno, vsak naslednji pa 10 € manj (plačajte manj v zadnjem obroku).

Tabornino je mogoče poravnati v več obrokih, pri čemer je pomembno, da do sestanka za starše, 24. 5., plačate vsaj 60 €, preostanek pa najkasneje do 21. 6. Prijav brez plačanega prvega obroka ne bomo upoštevali.

Letos bomo sprejemali prijave tako kot lani preko elektronskih prijavnic. Izpolnite jo lahko na tej spletni strani od 4. maja naprej. Prijava postane veljavna ob podpisu natisnjene prijavnice, ki jo dobite na sestanku za starše, in plačanem prvem obroku tabornine. Poleg spletnih prijav puščamo še drugo možnost, in sicer prijave na dan sestanka za starše.


Več o programu taborjenja in dodatne informacije lahko izveste na sestanku za starše, ki bo v petek, 24. maja 2018, ob 19.00 v taborniškem domu. Na sestanku vas bo čakala prijavnica, ki ste jo izpolnili preko spletnega obrazca. (Če ste se odločili za neelektronsko možnost, boste prijavnico dobili, izpolnili in oddali na ta dan.) Udeležba na sestanku je obvezna za vse starše, katerih otroci se bodo udeležili taborjenja.

Druge prijave bodo v petek, 7. junija, ob isti uri, vendar bo takrat cena taborjenja 15 € višja.

Preberite si razpis, kjer so objavljene vse informacije, in se prijavite še danes!