Hišica na drevesu (razpis za Jesenovanje 2018)

Letošnje jesenovanje bo nekaj posebnega, saj ni namenjeno samo gozdovnikom in gozdovnicam, ampak tudi vsem starejšim. Tema oz. projekt jesenovanja bo namreč gradnja hišice na drevesu. Ker si želimo prevetriti tradicionalno akcijo in narediti nekaj zares taborniškega – z vidika znanja in pristopa, upamo, da bomo združeni v čim večjem številu pokazali, da zmoremo. Prepričani, da je to lahko motivacijski dogodek za vse člane, računamo na čim več prijavljenih, starejših od 11 let (2007 letnik dalje).

Za izvedbo programa in varnost udeležencev skrbi vodstvo akcije, ki ga letos sestavljata, starešina jesenovanja Neža M. Slosar (040 727 430) in vodja jesenovanja Tadej Morano (030 267 868), vsi ostali GG vodniki ter nekaj članov vodstva rodu.

Na jesenovanju veljajo ustaljena pravila in dolžnosti obnašanja, ki jih postavlja vodstvo akcije. Starši s podpisom prijavnice potrdite, da je vaš otrok seznanjen z vsebino razpisa, jo razume, ter da bo upošteval navodila vodstva.

Kljub premišljenemu načinu izvajanja programa in ukrepom, ki zmanjšujejo možnosti nesreč, se morate zavedati, da izvajamo tudi aktivnosti, kjer so možne (kot so možne v netaborniških dejavnostih) vse vrste nezgod. Za vašega otroka ne morem zagotoviti 100 % varnosti, se pa za njo trudimo po najboljših močeh in jo vedno upoštevamo tako pri planiranju programa kot pri izvajanju aktivnosti. Vodstvo si pridružuje pravico, da udeleženca, ki ne upošteva pravil ter s tem ogroža zdravje in varnost sebe ali drugih, pošlje domov na stroške staršev. Starši potrjujete, da se zavedate nevarnosti na taboru. Rod ne more prevzeti odgovornosti za nezgode, ki so se zgodile zaradi neupoštevanja navodil vodstva.

Jesenovanje bo potekalo od petka, 26. 10. 2018, prihod v Črni dol 19.30, do ponedeljka, 29. 10. 2018, odhod iz Črnega dola ob 10.30, v koči v Črnem dolu. Svetujemo vam, da se starši med sabo dogovorite za skupen prevoz. Cena jesenovanja znaša 15 € (cena jesenovanja je letos nižja, ker ni stroškov za najem koče). Akcija se torej prične in konča v Črnem dolu.

        Prosimo, da na akcijo ne pošiljajte bolnih otrok. Na videz nedolžna bolezen se lahko kasneje izkaže                            za nalezljivo in se pri tem številu oseb hitro razširi.

 • V primeru posebnih terapij vašega otroka (tablete za alergije, redno jemanje zdravil za astmo, ukrepi ob zdravstvenih težavah …), o tem pri prijavi seznanite vodnika/vodstvo.
 • Če nimate taborniške opreme (nahrbtnika, spalne vreče …), ima rod na razpolago nekaj opreme, ki jo lahko posodi. Če jo potrebujete, stopite v stik z vodnikom.
 • Opremo in oblačila otrok podpišite, saj se sicer zelo hitro zameša tudi pri starejših udeležencih (vsako leto se z akcij prinese kup oblačil „brez lastnika“).
 • Elektronske igrače ne sodijo na taborniško aktivnost in naj jih udeleženci pustijo doma.
 • V Črnem dolu so temperature precej nizke, zato naj imajo udeleženci s seboj topla oblačila.

Prijave na jesenovanje bomo pobirali z elektronsko prijavnico do ponedeljka, 22. 10. 2017. Prijavnino (15 €), pa nakažite na naš transakcijski račun (10100-0029071380), namen: ime in priimek udeleženca, plačilo jesenovanja 2018. Prijava je veljavna šele po nakazilu in podpisu prijavnice, podpis je možen na petkovih sestankih oz. po dogovoru z vodnikom. Akcije se lahko udeležijo le člani z vrnjenimi vsemi izjavami (podatki članov, soglasje staršev, pristopna izjava) in plačano članarino.

V kolikor bi se želeli podrobneje seznaniti s programom jesenovanja, tipom aktivnosti, ki jih vključuje, in s povezanimi nevarnostmi, vas pozivamo, da nas o tem brez omahovanja povprašate ob prijavi.

Za več informacij v zvezi z jesenovanjem pokličite številki, ki sta navedeni zgoraj v prvem odstavku. V času jesenovanja bomo zaradi slabega signala dosegljivi le na Petrino telefonsko številko (051 853 853) in vam zato tudi priporočamo, da nam pošljete SMS ali goloba.

V pomoč pri pakiranju opreme vam lahko služi spodnji seznam.

 • rutka
 • spalna vreča
 • svetilka
 • obutev, primerna za hojo, dež
 • copati
 • spodnje perilo, nogavice, rezervne hlače, majice
 • topla oblačila, vetrovka
 • pribor za osebno higieno
 • kakšna dobra družabna igra