Kronika: Zlata puščica, 2016

Taborniško leto se sploh še ni zares začelo, ko so naši gozdovniki in gozdovnice že pridno vadili lokostrelstvo.

Odločili smo se, da se letos udeležimo tudi akcije, ki ni vezana zgolj na orientacijo oziroma mnogoboj. Tako smo se v soboto, 8. 10. 2016, ob 7.30 odpeljali proti Ljubljani, natančneje strelišču v Kosezah. Tam so nas pričakali organizatorji – rod Tršati tur in še par ostalih rodov. V jutranjem mrazu nas je pogrel čaj, kaj kmalu pa nas je podžgal tudi adrenalin, saj se je tekmovanje pričelo.

Na levi strani strelišča so v svoji kategoriji, na 4 razdalje, tekmovali MČ-ji; na desni pa smo na razdaljah: 10, 15, 20 in 25 m tekmovali GG-ji, ki nas je bilo skupno kar 52 (Ruševci smo prispevali 10 tekmovalcev). Starejši so tekmovali v gozdu, v lovski disciplini. Je bila pa udeležba na letošnji Zlati puščici bojda rekordna, saj je bilo vseh tekmovalcev kar 94.

Čeprav je tekmovanje potekalo organizirano in hitro, smo imeli čas za spremljevalni program, ki ga je sestavljalo: streljanje z zračno puško, puhalnikom in fračo. Prav tako so nam organizatorji pripravili hot-dog malico, ki smo jo lahko prišli iskat kolikokrat smo želeli. Vse skupaj se je zaključilo okoli 15h, z zaključnim zborom, kjer so bile podeljene tudi nagrade prvim trem mestom v vsaki kategoriji in najbolj uspešnemu rodu, slednja nagrada je šla rodu Mirna reka iz Mirne.

Kljub temu da nismo osvojili stopničk, smo lahko z izkupičkom zelo zadovoljni, ker smo se zelo izkazali in lahko ob takem nadaljevanju na naslednji Zlati puščici pričakujemo še kaj več, saj smo se odločili, da se naslednje leto vrnemo v še večji “postavi” in udeleženci v še kateri izmed ostalih kategorij. Kogar pa kljub vsemu mikajo rezultati, naj pokuka semle.

Tako smo se utrujeni, vendar veseli in polni novih izkušenj vrnili domov in “na polno” začeli z novim taborniškim letom.

Fotografije.