Kronika: Pripravljalna orientacija na Črnih njivah

Ker se je področni mnogoboj zelo hitro približeval in smo vsi že pridno vadili šotor, semafor, morse, stolp in vse, kar spada zraven, smo se GG vodniki odločili, da bomo organizirali orientacijo, da preverimo, če je naše znanje še vedno v tako dobri formi kot lansko leto.

Dobili smo se v soboto, 6. maja, ob 9.30 na Črnih njivah, in se razdelili v ekipe. Čeprav so napovedovali dež, ni nič kazalo na to, zato so se ekipe brez strahu podale na pot. Orientacijo je sestavljalo 7 kontrolnih točk, od katerih sta na dveh točkah ekipe čakali še posebni nalogi. Na eni izmed kontrolnih točk so morali med veliko različnimi stvarmi izbrati tiste, s katerimi so sestavili svoj kompas, na drugi pa so obnovili svoje znanje v vozlih. Najbolje se je izkazala ekipa treh fantov pod imenom Papaki, ki je v 2 urah in 30 minutah našla vse KT-je.

Ob 13h smo se vsi odpravili domov, kar je bilo ravno pravi čas, saj je pričelo deževati. Kljub nekaj zgrešenim potem pa so se vse ekipe imele v redu in so preživele lepo dopoldne v naravi.

Fotografije.