Kronika: MČ spomladovanje, Pavlca 2014

Dne, 28. marca, smo se RSR-jevi Mč-ji odpravili v Deželo čokolade, v kočo na Pavlici pri Ilirski Bistrici.

Ker smo bili tako vznemirjeni, prvi večer kar nismo in nismo mogli zaspati. Zgodaj zjutraj so nas zbudili vodniki in že ob šesti uri zjutraj smo zaspani odkorakali iz koče na pestro jutranjo telovadbo, ki ji ni bilo videti konca.

Začel se je naš čokoladni program. Urili smo našo iznajdljivost in tekmovali v postavljanju čim višjega stolpa iz slamic, na vrh pa smo morali zapičiti munchmallow. Pomerili smo se v znanju o čokoladi in ugotovili, da o njej res veliko vemo. Kosilo je bilo najboljše, poleg rižote in piščanca smo »ta pridni« dobili še slastno jabolčno pito.

Po kosilu smo se odpravili na lov za lisico, skoraj bi jo ujeli, ampak nam je na žalost ušla … Nato pa smo se v dveh ekipah pomerili v postavljanju piramide. Za tem smo se pod Mojčinim vodstvom igrali super mega družabne igre. Izdelali smo ogromen »MČ ne jezi se« – v človeški velikosti, zvečer pa smo se zbrali ob ognju in zapeli nekaj pesmi, ter si na ognju spekli hrenovke in munchmallowe.

Drugi dan smo vstali mešane volje, saj smo vsi nestrpno čakali, da vidimo naše mamice in atije, po drugi strani pa nismo hoteli oditi, ker nam je bilo lepo. Bilo smo žalostni, ker je bilo našega čokoladno-taborniškega potovanja konec.

RSR-jevi MČ.ji vas pozdravljamo!