Kronika: GG zimovanje, Črni dol 2023

Z željo po zimski pravljici smo se člani družine gozdovnikov in gozdovnic na vikend od 24. do 26. februarja 2023 na mesto v Planico odpravili v Črni dol.

Medse nas je sprejela Sicilijanska familija Formaggio, ki se je z željo po obnovitvi svojega svetovnega slovesa z ekipo izbranih sodelavcev ustalila v svoji zimski rezidenci. Popeljali so nas v svet mafijskih spletk in nam izdali njihove skrivnosti uspešnih poslov, žal pa odkopavanje kamiončkov z zasneženih jas ni v njihovem repertoarju.

Sončne žarke smo izkoristili za preživljanje časa na snegu, in sicer se je nova generacija članov gozdovnikov in gozdovnic preizkusila v ruševski snežni igri Kitati. Večerne načrte nam je prekrižalo deževno vreme. Odrekli smo se prižigu popolne pagode in namesto ognja prižgali disko lučke. S prehodom večera v noč, pa so tudi dežne kaplje nadomestile snežinke.

Zbudili smo se v nov snežni raj, ki pa ji je sledila mala evakuacija, saj so se na videz nedolžne padavine zunaj objema črnodolskih smrek sprevrgle v pravi metež, ampak so starši poskrbeli za prijeten zaključek naše zimske avanture, ki nam bo še nekaj časa ostala v lepem spominu.