Vod se predstavi: Deformirane limwnce

Predstavljamo rubriko Vod se predstavi. Vsak mesec bodo člani enega voda pripravili predstavitev svojega voda, kar boste lahko prebirali na spletni strani in družabnih omrežjih. Lahko pa se tudi sprehodite do taborniške hiške, kjer bo visel kakšen njihov plakat. Začenjamo z vodom Deformirane limwonce (GG starejši).

IZVOR IMENA

V grmu deformiranih limon smo našli limono, ki je bila bolj deformirana od drugih. Nekateri člani so jo začeli metati v vodnico in zato smo se odločili, da se bo naš vod imenoval Deformirane limwnce.

 

VOLK JE BIL

Bil je lep nočni sprehod na Zletu 2022. Sprehajali smo se v okolici Škofje Loke (po šumi). Bilo je temačno in črno, ko se Katja obrne in zavrešči: »Voooolk je!« Vsi smo začeli teč kot nori. Na koncu Iva reče, da je bil pes. Aaaa, še zmjrej imamo travme. WAHAHAHA

 

POLICIJA

Mi smo zelo veliki prijatelji od policije. Eno od mnogih srečanj je bilo, ko smo šli krast v tabor sosednjega roda; oni so mislili, da nismo taborniki in so poklicali policijo. Drugič je bilo, ko so med našim bivakom mislili, da smo begunci. Mi smo policije že navajeni.

 

KUMARCE

Na Zleti na bivaki smo imeli opcijo dobit  kisle kumarice. Zarja in Katja so mele zelo rade kumarice. Na začetki smo dobili en kozarec, Zarji in Katji pa je bilo to premalo! Tako so hodile po kozarce kumaric dokler jih nismo imeli 11. Bile so pač zelooo fine! Na koncu jih je malo ostalo, ma ni važno.

 

PSI

Na vsakemu bivaku do zdaj smo ukradli enega psa. Kdaj je šel enostavno za nami, kdaj pa je bil v to prisiljen (privabili smo jih s kosi piščančjih zrezkov). Vemo in verjamemo, da jih bomo ukradli še več.

 

GOTIKlite

Aprila 2022, smo se skupaj z RKV Postojna udeležili grozljivega nočnega orientacijskega tekmovanja, kjer so nas vodniki na KTjih strašili. Na delu orientacije po mestu smo zagledali vrečko, za katero smo nato ugotovili, da je strašljiva maska. V okolici Soviča, nas je začel loviti tabornik z motorko. Tako smo se prestrašili, da smo brž pobegnili po klancu navzdol.