Vodja akcije: <span>Vesna Boštjančič</span>

Gastro relly 2012

Gastro Relly je srečanje grč iz celotne Hrvaške. Bistvo srečanja je druženje in astronomski užitki ob okušanju domačih dobrot. V petek je v programu prihod vseh udeležencev, večerja, nastanitev in druženje do jutranjih ur. V soboto se vsi udeleženci odpravijo po zajtrku na orientacijo, ki poteka po okoliških krajih in je namenjena spoznavanju običajev in kulture, seveda hrane in pijače ne manjka. Popoldne okoli 17 ure, ko se vrnejo iz orientacije pa se začne priprava večerje, vsaka skupina pripravi neko po možnosti jed iz njihovega kraja. Po 20. uri se začne pokušina in ocenjevanje hrane ter ples do jutra. V nedeljo se po zajtrku gre še na skupno kosilo in na razglasitev rezultatov. Letošnjo ekipo je sestavljalo 8 klubovcev.

Piknik grč in srečanje klubovcev

Letošnje srečanje grč je bilo namenjeno samo Starim mačkom. Na srečanju je potekal tradicionalni program: zbor v Črnem Dolu ob 13h, kosilo, športne igre – balinanje, zbijanje koze, nogomet in odbojka, večerni program ob ognju, druženje in zabava). Srečanja se je udeležilo zelo zaskrbljujoče število grč in RR, saj nas je bilo tam le 20.

Kotlič 2011

Tekmovanje v kuhanju golaža je namenjeno druženju petih odredov iz Reke ter njihovim prijateljem tabornikom in izviđaćem iz Hrvaške. Poleg petih reških rodov so tudi na letošnjem tekmovanju sodelovali tudi Bistričani – 4 Grče (Frenk in Slavica Prelec, Saša Ternovec ter Ines).

Piknik grč in srečanje klubovcev

Kljub slabemu vremenu je bil avgustovski tradicionalni piknik, ki smo tokrat združili s srečanjem klubovcev, zelo dobro obiskan. Udeležilo se ga je 35 grč Kluba Stari mački, 10 grč iz RJS Izola, 6 grč Kost Koper in 5 novih prijateljev izviđačev iz Reke.Srečanje je bilo zelo pozitivno sprejeto. Drugi leto so organizacijo prevzeli taborniki iz KOST Koper.

Tabosong 2008

Tabosong se je zgodil 3. maja na OŠ Antona Žnideršiča. Taborniške parodije na evrosong so se udeležile 3 gg ekipe. Svoje multimedijske točke so pripravili tokratni organizatorji – kalibri. Zmagal je vod Nuklearni psihopati s koreografijo na pesem Napačen planet (Zmelkoow).

Bičikleta žur 2007

Na Bičikleto žur so se prijavile kar 4 ekipe, in sicer: ČOKOLATNA TELJTA, Vida in Vesna = 28. mesto (skupno) KORADO & CO., Korado in Kandare = 39. mesto (skupno) SRATI MAČKI, Trnovc, Špela Dekleva in Edo = 38. mesto (skupno) PIČI JULKA NA VSE 4, Lučo, Neco in Matej Lakota = 33. mesto in 1. v svoji kategorij.

Tabosong 2007

Letošnji edinstven plesno-pevski spektakel TABOSONG se je odvijal v znamenju barv. Slogan tabosonga je bil: »Primi mavrico za rep«, ki se je navezoval tudi na predstavitev pesmi (vsak vod je moral predstavit pesem, ki ima vsaj eno barvo v besedliu). Predstavili so se 4 vodi: Minutarji, Kalibri, Pwhani ribji rjpki, B’ti, med katerimi je zmagal vod B’ti z lastno pesmijo (in melodičnimi vložki drugih skupin): Črni možje.