Vodja akcije: <span>Špela Vičič</span>

Izlet na obalo

V soboto, 4. 6. 2011, smo se MČ-ji podali na celdonevno potepanje po slovenski obali. Zbrali smo se ob 9:00 pred avtobusno postajo, od koder nas je kombi zapeljal do Pirana. Tam smo obiskali potapljaški muzej, pomalicali ter si ogledali še morski akvarij. Sprehodili smo se do Portoroža, se ustavili na igralih, pojedli pizzo ter se predčasno vrnili domov zaradi dežja. Izleta se je udeležilo 13 MČ-jev in 4 vodnice.

Motivacijski vikend 2010

Letos smo imeli prav poseben motivacijski vikend. Odpravili smo se namreč v Beograd. Srbija! Srbija! Do srbske prestolnice smo se odpravili po železniških tirih, z vlakom seveda. 10 ur vožnje je na nas pustilo nepopravljive posledice. V soboto in nedeljo smo se potepali po mestu, jedli čevapčiče, pleskavice, lepinje, palačinke, obiskovali nešteto mnoge pekarne ter se spotoma urili v branju cirilice. V nedeljo zvečer smo težkega srca zapustili gurmansko prestolnico čevapčičev in se odpravili proti rodni Sloveniji. Enoglasno smo sprejeli odločitev, da takih super akcij ne sme manjkati. Komaj čakamo naslednje leto …

Živalski vrt

V soboto, 3. aprila, je skupina 22 bistriških murnov in MČ-jev obiskalo živalski vrt v Ljubljani, kjer so z oddaljenosti 1 do 20 metrov videli najrazličnejše živali: opice, slona, žirafe, kenguruje, morskega leva, volkove, papige, leve, tigre, pa tudi ovce, prašičke, koze ter goske. V Ljubljano smo se pripeljali z vlakom, kjer smo zapeli nekaj taborniških pesmi ter tako popestrili vožnjo. Na postaji Ljubljana Tivoli smo izstopili ter se peš odpravili do živalskega vrta. Tam smo si ogledali živalske norčije, pomalicali, se poigrali … Čas je hitro minil in že smo morali zapustiti Ljubljano ter se vrniti v domačo dolino reke Reke. Domov smo se vrnili v popoldanskih urah in zelo nasmejani!