Vodja akcije: <span>Špela Kresevič Frank</span>

GOTIK, Horjul 2023

Naši najstarejši GGji, vod Deformirane Limwnce, so se prvi vikend v aprilu podali na najbolj grozljivo orientacijsko tekmovanje, kar ga premoremo slovenski taborniki. Bili so na GOTiKu v Horjulu.

Preberi več

Taborjenje, Kočevska Reka 2023

Letošnje taborniško leto Rodu snežniških ruševcev je močno zaznamovalo praznovanje 70. obletnice delovanja našega društva. Slednje je vključevalo pester nabor dogodkov, ki je le še okrepil vez med nami in lokalno skupnostjo. Hkrati pa je našim članom omogočil aktivno vključevanje v razgiban, a predvsem taborniško obarvan program. V sklopu celotnega dogajanja smo namreč sledili temeljnim načelom in vrednotam taborniškega gibanja. Realizacijo le teh pa nam v največji meri omogoča izvedba letnega tabora.

Preberi več

Proslava ob občinskem prazniku, Ilirska Bistrica 2023

V petek, 2. junija 2023, je v Domu na Vidmu potekala proslava ob občinskem prazniku. Udeležili sta se jo naša načelnica Špela Kresevič Frank in Barbara Škrlj, ki je šla namesto starešine. Župan dr. Gregor Kovačič nam je podelil Spominsko plaketo Občine Ilirska Bistrica ob neprekinjeni 70-letnici delovanja
Rodu snežniških ruševcev. Počaščeni smo, da smo priznanje prejeli. Obenem bi se radi zahvalili županu za podelitev ter združenju ravnateljev bistriških šol in vrtcev, ki so prepoznali naš trud in nas predlagali za prejetje Spominske plakete.

Srečanje za Roverway 2024, Norveška 2023

Naslednje leto se bo na Norveškem, natančneje blizu mesta Stavanger, odvijal Roverway za udeležence med 16. in 22. letom starosti. Naša članica Špela Kresevič Frank je bila izbrana za slovensko predstavnico udeležencev (RoverRep). Skupaj z vodjama odprave se je med prvomajskimi počitnicami udeležila srečanja z norveško organizacijsko ekipo, sodelovala pri brainstormanju idej, ki bodo naredile Roverway še boljši za udeležence in spoznavala novo kulturo in državo na severu Evrope. Tako je doživljala svojo prvo mednarodno akcijo.

Preberi več