Vodja akcije: <span>Neznani</span>

Grče na smotri

Ekipa grč ( Slavica Prelec, Frenk Prelec, Korado Pucer, Saša Ternovec, Aleksander Morano, Romana Morano) se je udeležile otvoritvene slovesnosti nacionalnega zleta srbskih tabornikov, 9. Smotre izviđača Srbije v Beli Crkvi, ki je potekala pod geslom «Ene sanje, ena ideja, en cilj». Pridružili smo se več kot 1500 sodelujočim tabornikom iz 15ih držav, med katerimi so rodovo in slovensko zastavo ponosno nosili naši GGji. Grče smo dvodnevno bivanje ob enem od jezer preživeli kot gostje prijateljskega rodu Odred izviđača porečana Školski brod Jadran v družbi brđanov iz Osijeka in Zagreba.

Državni mnogoboj, Bohinj 2011

Letošnji državni mnogoboj je potekal v Bohinju pod taktirko Zveze tabornikov Slovenije kot dogodek počastitive 60-letnice delovanja Zveze tabornikov Slovenije. Spet se je zbralo lepo število Ruševcev – 4 MČ, 1 GG, 1 RR ter 1 ekipa grč, ki so se borili za čimboljše rezultate. Vse MČ ekipe so se odrezale zelo uspešno, ekipa raziskovalcev in raziskovalk je zasegla 2. mesto ter ekipa grč odlično 1. mesto.

Čajanka MČ

V četrtek, 24. decembra se je ob 17h pred gimnazijo zbralo 18 MČ.jev ter njihove vodnice. MČke smo razdelile v 4 skupine, tako da je vsaka skupina šla na eno izmed delavnic (2 delavnice ročnih del, igranje in kuharska delavnica). Približno na vsakih 15min so skupine menjale delavnico. Na koncu so nam starejše GGjke pripravile gledališko igrico z naslovom »Drugačen«. Za taprav zaključek Čajanke pa je poskrbel čisto tapravi dedek Mraz, ki je otrokom prinesel bonbone. Da so si jih zaslužili pa so mu morali zapeti kakšno pesmico. Na čajanki so se imeli vsi lepo, pohvale gredo vodu od Tjaše za lepo igrico, dedku mrazu in Vsem ki so pomagali pri izvedbi dober =)

Srečanje z Rečani v Kostreni

Od 29. do 30. novembra je v Kostreni potekalo srečanje grč, PP-jev in RR-jev. Rečani so nas najprej peljali na sprehod ob morju. Pozneje smo predstavili vsak svoje delovanje in aktivnosti – na tej podlagi smo se zmenili tudi za nekaj konkretnih morebitnih sodelovanj v prihodnje. Srečanje je bilo ta super nadaljevanje srečanja iz Črnega dola v juniju. Akcije se je udeležilo 10 naših tabornikov.

Posvet JPN

V novembru sva se Mojca in Mitko udeležila posveta JPN v Izoli. Tam smo se večino pogovarjali o področnem mnogoboju in vodniškem tečaju (na JPN območju si prizadevamo da bi ponovno organizirali lastne vodniške tečaje)

Grčevski pohod na Kozlek

V nedeljo, 9. 11. 2008 se je 9 grč udeležilo pohoda na Kozlek. Štartali smo pred kočo na Črnih njivah, nadaljevali pot po gasilski poti čez tri vrhove vse do Kozleka, kjer smo si privoščili kratek počitek. Nazaj smo se vrnili po glavni planinski poti do asfaltne ceste, nadaljevali mimo kamnoloma in Volovje rebri ter končali pri Trnovskem studencu in nazadnje pri koči na Črnih njivah. Pohod je bil dolg kar 8 ur. Udeleženci: Polona Čeligoj – Vida, Aleksander Morano – Mozda, Jure in Kristina Gorišek, Sašo, Majda in Vesna Boštjančič ter Danica in Janez Kirn (+ trije kosmatinci).

Prisega 2009

V petek, 6. novembra, ob 17h je v taborniški potekal krajši sestanek na katerem smo seznanili nove člane in tabornike, ki so prestopili iz murnčkov v MČ in iz MČ v GG, o pomenu, pomembnosti prisege in postopku priseganja. Ob 18h se je v prostorih gimnazije (zaradi slabega vremena) začela prisega. Povezovalka programa je bila Tinkara-vse pohvale za nov govor 😉 po dolgem času je naše petje spremljala tudi kitara (hvala Vesni). Po prisegi je v taborniški potekala rodova uprava na kateri smo se zmenili nekaj ključnih stvari.

Pohod v Črni dol

Novembra so se štiri pogumni taborniki podali na nočni pohod v Črni dol. Mitkota, Andrejo, Petro in Tažota je Prelc z avtom peljal do makadama, od tam naprej pa so pot nadaljevali peš. Po poti so opazovali medvedje šape in jih je blu zelu strah J. Zjutraj jih je presenetil Trnovc (ali oni njega…). Po obilnem zajtrku so se peš odpravili proti domu. Vsi udeleženci so bili nad pohodom navdušeni.

GG Jesenovanje 2009

Le 19 najpogumnejših ruševskih GG-jev se je upalo predati se usodi, premagati strašne mite o črnodolskem gozdarju ter se spustiti v jesensko avanturo. Pridružilo se jim je nekaj radovednih vodnikov, ki so v celem vikendu nadomeščajoč drug drugega ali zgolj obiskujoč, dosegli skupno število 9. Od petka, 23. 10. 2009, do ponedeljka, 26. 10., so jih slednji vodili skozi pester program in člane vmes včasih prav nič kaj odraslo dražili. In kaj se je dogajalo?

Preberi več