Vodja akcije: <span>Marjana Fidel</span>

Živa zgodovina na gradu Prem

V petek, 26. 8. 2016, smo se Ruševci odzvali vabilu Turistično informacijskega centra Ilirska Bistrica in v sklopu dogodkov, Živa zgodovina na gradu Prem, pripravili delavnice, ki naj bi vsebovale taborniške aktivnosti. Tako smo se v petek odpeljali na premski grad, kjer smo ugotovili, da smo sami in tako številnih pripravljenih aktivnosti ni bilo moč izvesti. Ker pa se tabornik znajde v vsaki situaciji, smo si tudi to popoldne popestrili z lastno domišljijo in se imeli prav tako lepo.

Dobimo se na placu

Društvo otroške zabave in animacija, Klub študentov Ilirska Bistrica in Turističnoinformacijski center Ilirska Bistrica so v petek, 19. 8. 2016, skupaj organizirali dogodek Dobimo se na placu, ki je omogočil bistriškaim društvom, krajevnim skupnostim in posameznikom, da se predstavijo na stojnicah. Sodelovali smo tudi Ruševci in na svoji stojnici obesili fotografije, poleg postavili stolp, se igrali taborniške igre in pekli palačinke, ki so pritegnile številne mimoidoče. Z vsemi aktivnostmi smo poskrbeli za še večjo prepoznavnost društva in se ob vsem tem zabavali.

MČ pekarija, Ilirska Bistrica 2015

Vsi trije vodi MČ so v četrtek, 10. decembra, preizkušali svoje slaščičarske sposobnosti. Pošastni A-ji so topili in posipali čokoladke, DJ kure pekli pirine medenjake, Tigri delali čokoladne hrustljavčke pa tudi izdelovali in okraševali škatlice.

Preberi več

Izlet na Molo

Ker se imamo Ruševci na spomladanskih pohodih vsako leto super, smo se odločili, da se tokrat odpravimo na izlet jezera Mola pri Ilirski Bistrici. Po nagajivih in deževnih dneh smo 9. maja 2015 končno dočakali sončno soboto. Že ob 8. zjutraj smo se MČ-ji, GG-ji in vodniki dobili pred taborniško in se peš odpravili čez Koseze in Veliko Bukovico do 5 kilometrov oddaljenega jezera.

Preberi več

MČ spomladovanje, Pavlca 2014

Dne, 28. marca, smo se RSR-jevi Mč-ji odpravili v Deželo čokolade, v kočo na Pavlici pri Ilirski Bistrici.

Ker smo bili tako vznemirjeni, prvi večer kar nismo in nismo mogli zaspati. Zgodaj zjutraj so nas zbudili vodniki in že ob šesti uri zjutraj smo zaspani odkorakali iz koče na pestro jutranjo telovadbo, ki ji ni bilo videti konca.

Preberi več